King of the Court již má svou podobu pro sezónu 2022/23

King of the Court již má svou podobu pro sezónu 2022/23

Daniel Kolouch - středa, 13. dubna 2022

Beach volejbal ve světě

Nyní už známá a oblíbená série turnajů King of the Court oznámila svůj kalendář akcí. Navštíví nové i osvědčené lokace a slibuje lepší požitek jak diváků, tak hráčů než kdy jindy. 

Tour s oficiálním názvem King of the Court 2022 Crown Series bude mít pět zastávek na čtyřech různých kontinentech. Na prize-money celé série bylo alokováno 500.000 USD, což pro beach volejbalový projekt, který se z čistého nebe objevil před čtyřmi lety a vzal celý písečný svět útokem není vůbec špatné.  

Prvně se 23.-26. června podíváme do Hamburgu v Německu, kam King of the Court (dále KoC) zavítá již druhý rok v řadě. Minulý rok se turnaj odehrál ve stadionu Rothenbaum, kde se mimo jiné pořádalo například beach volejbalové Mistrovství světa 2019. Letos se svým takzvaným “skyboxovým” stadionem bude KoC situovat přímo v centru města. 

Utrecht, domovské město KoC, bude 6.-11. září druhou zastávkou. Po třetí v řadě a po páté celkově budou v centru města k vidění světové hvězdy beach volejbalu, tentokrát ze největšího “skyboxového” stadionu v historii KoC s kapacitou až 1000 diváků. 

Dále tu máme dvě novinky. Jsou jimi fanouškům již známá brazilská Itapema (2.-6. listopadu) a Austrálie (1.-4. prosince). Oba volejbalové svazy těchto zemí podepsali v lednu v Dauhá tříletou smlouvu pro pořádání KoC eventů. Poprvé, a hned dvakrát v jednom roce, tím pádem uvidíme tento formát na jižní polokouli. Itapema se od roku 2018 prověřila již třemi turnaji World Tour a nadcházejícím turnajem Challenge na Beach Pro Tour. Konkrétní město konání v Austrálii není ještě známo, ale například Sydney má již bohaté zkušenosti s pořádáním eventů světové tour.  

Více než slavnostního zakončení se dočkáme až v lednu 2023, ale určitě se naše trpělivost vyplatí. Aspire zóna v Dauhá bude opět hostit turnaj Crown Series Finals, kde budou korunování králové a královny celé série 2022. Co to vlastně ta takzvaná Aspire Zone je? Je to sportovní komplex o rozloze 2,5 kilometrů čtverečních, obsahující například stadion s kapacitou 50.000 diváků nebo největší více účelovou sportovní halu na světě. Navíc, všem hráčům bude nabídnuto, aby zde zrealizovali své přípravné kempy na sezónu 2023. 

V minulých letech se například Holandsko rozhodlo předat své národní mistrovství do rukou společnosti King of the Court. V článku, který popisoval novou sérii, bylo i oznámeno, že KoC bude zveřejňovat digitální platformu, která by měla umožnit komukoliv uspořádat turnaj v tomto formátu ať už na amatérské, profesionální nebo mezinárodní úrovni. Dále také vyjádřili zájem o uspořádání národního mistrovství pro kteroukoliv zemi, která o to bude mít zájem. Co byste říkali třeba na UNIQA King of the Court MČR 2023 na Štvanici?  


Související články: 

Světová tour v novém kabátě

Americká liga AVP to letos rozjede v jiném stylu



Zdroj foto: kingofthecourt.com

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy