Tréninky beach volejbalu pro dospělé

Tréninky beach volejbalu pro dospělé

Tereza Příhodová - pondělí, 6. listopadu 2023

Kempy

Chcete dát svému životu nějaký řád? Potřebujete se po práci odreagovat? Chcete poznat super partu lidí, se kterou si nejen zasportujete, ale také sednete takříkajíc “na jedno?”V tom případě je pro Vás čtvrteční trénink se mnou na Gutovce jako dělaný.

Kdo vlastně jsem?

Jmenuji se Terka Příhodová, ale na písku už mi nikdo neřekne jinak, než Příhy. Je mi 21 let a beach volejbalu se věnuji už od malička. Začala jsem jako hráč a postupně se moje role proměnila spíš v tu trenérskou. To ale rozhodně neznamená, že bych hraní úplně pověsila na hřebík. Naopak jsem si k beachi tímhle způsobem našla novou cestu a při kombinaci trenér - hráč mě to teď baví víc, než kdy dřív. Před 2 roky jsem si udělala trenérskou licenci od ČVS a když je možnost, účastním se všemožných školení, abych mohla hráčům předávat co nejvíc.


Pro koho je trénink určen?

Tréninková skupina je pro mírně pokročilé a pokročilé hráče. Složení je mix holky i kluci, takže cvičení, výšku sítě a celkovou náročnost tréninku se snažím variovat podle aktuálních potřeb. 


Jak a kdy trénink probíhá?

Tréninky probíhají pravidelně každý čtvrtek od 17:00 do 18:30. Sraz je chvíli před 17h, kdy se všichni hráči individuálně rozcvičí a já dokončím trénink mladších svěřenců na vedlejším kurtu. V případě potřeby se ještě dorozcvičíme všichni společně v prvních pár minutách tréninku. Během rozpinkání se snažím nastínit plán aktuálního tréninku, aby všichni věděli, co je čeká. Společně poté doladíme případné nejasnosti nebo poupravíme cvičení dle potřeby. Hodinu tedy probíhá nácvik technických a taktických dovedností a následujících 30 minut se hraje. Většinou hra probíhá formou side-outu, kdy je 1 dvojice na tzv. vítězné straně a ostatní se střídají a snaží se ji dobýt. Pokud vyhraje bod dvojice na vítězné straně, počítá si bod a zůstává na místě. Pokud ale získá bod dvojice na tzv. dobývací straně, zasloužila si tak místo na straně vítězné a střídá se s předešlou dvojicí. Větší detaily a konkrétní zadání samozřejmě upřesňuji před každou hrou.


A to nejlepší nakonec

No a po hodinu a půl dlouhém makáníčku se s radostí přesouváme do Restaurace Gutovka, která je hned vedle kurtů a jdem na to “jedno.” Někdy je více času, nikam nepospícháme a zaujme nás novinka v menu, tak i povečeříme a jindy je to opravdu jen chvilkové posezení. Tak či tak jde o skvělé chvíle, které si spolu užijeme.


Detaily tréninku najdete v kolonce Pro hráče Kempy Večerní kemp pro pokročilé.


Pokud byste chtěli přijít na zkušební trénink, stačí mi napsat a já se budu těšit.


Příhy

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy