Tréninkové skupiny v Praze

Tréninkové skupiny v Praze

Tereza Příhodová - čtvrtek, 18. listopadu 2021

Aktuality

Nový školní rok už je v plném proudu a s ním i naše příprava na beachvolejbal. Začala škola, pravidelné tréninky, kroužky a nám se utvořily nové skupiny. Celé září jsme my trenéři a manažeři dávali dohromady rozvrh tréninků, skupiny, cíle a roční tréninkové plány, abychom od října mohli pořádně začít. Pojďme se tedy podívat, co Vás v Praze může čekat.

V průběhu letních prázdnin a zářijových náborových akcí jsme získali v Praze na Gutovce spoustu nových členů, a proto jsme si je pečlivě rozdělili do následujících skupin.

Ti úplně nejmenší – děti od 3 do 5 let mají svůj trénink Cvičení rodiče s dětmi ve středu od 16:00 do 17:00. Věnují se základním pohybovým dovednostem v písku a seznamují se se základy beachvolejbalu.

Starší děti od 6 do 12 let mohou trénovat každý den od 15 h, kdykoli budou chtít. S nimi už se trenéři věnují rozvoji rychlosti a nacvičují základní volejbalové údery.
Nyní se dostáváme ke skupině začátečníků. Hráči před přestupem do této kategorie museli splnit 5 úkolů, týkajících se základních pohybových a herních dovedností, nezbytných pro následující tréninkové konfigurace. Všichni, co se úspěšně kvalifikovali, mohou chodit trénovat každý den od 16 h s výjimkou středy, kdy trénink začíná již v 15 h.
Skupina mírně pokročilých mají také možnost každodenního trénování. V pondělí a pátek trénují od 17 h a ostatní dny od 16 h. Tato skupina mládeže již prošla předchozím výcvikem, a proto s nimi můžeme trénovat složitější volejbalové údery v návaznosti na prvky ze začátečnických tréninků.
Skupině pokročilých už jsou věnovány pouze 3 dny, a to pondělí a čtvrtek od 17:00 a středa od 17:30. Avšak některý hráči z této skupiny se mohou účastnit také například tréninků mužů B, které se konají v pondělí od 16 h nebo v pátek od 17 h. Mládež z těchto skupin už se nevěnuje pouze technice, ale také taktické složce. Zároveň si svou přípravu doplňují i individuálními tréninky mimo písek, například v posilovně.
Dále probíhají tréninky výkonnostní skupiny muži A, a to v úterý, středu a čtvrtek od 17 h.
Poslední, pouze jednodenní záležitostí je E skupina, jejíž trénink se koná v pondělí od 20 h. Jedná se o skupinu dospělých pokročilých hráčů, kteří ze sebe na večer chodí doslova vypotit duši.

Pokud by některý z hráčů měl pocit nedostatečnosti počtu tréninků pro svou skupinu, je možné se individuálně domlouvat na účasti tréninků i v ostatních skupin.

Dalším důležitým bodem jsou večerní kempy pro dospělé. Každé úterý od 17:00 do 18:30 probíhají tréninky pro dospělé začátečníky. V jejich průběhu se zaměřujeme na základy beachvolejbalu, postupně procvičujeme jednotlivé herní činnosti a kemp zakončujeme 15 minutovou hrou. Další kemp pro dospělé se koná ve čtvrtek od 17:00 do 18:30 a je určen pro dospělé pokročilé hráče. Náplň tréninků je podobná. V průběhu se může vyskytnout více herních cvičení a kemp je zakončen 30 minutovou hrou.

A nyní úplná novinka. Od začátku listopadu do konce června budou v Praze na Gutovce od 20:00 do 21:30 tréninky pro vysokoškoláky. Jejich náplň se bude odvíjet od počtu a zkušeností hráčů. Už nyní Vám můžeme prozradit, že 45 minut se budeme věnovat nácviku beachvolejbalových úderů a jiných herních prvků a dalších 45 minut bude věnováno hře.

Poslední novinkou, která se tentokrát netýká beachvolejbalového světa, jsou tréninky tenisu v Praze v Nedvězí. Nabízíme různé varianty, jak tenisová hřiště využít. Jednou z nich jsou tréninky tenisu 2x týdně pro děti a mládež, další tenis pro dospělé, a to jak ve formě tréninků, tak volných hodin. Také nabízíme možnost kombinovaného členství tenis - beachvolejbal, kdy naši členi mohou využívat zároveň tréninky tenisu v Praze-Nedvězí a beachvolejbalu v Praze na Gutovce.

V případě nejasností či jakýchkoliv otázek mě můžete kontaktovat na tel. čísle 720 674 220 nebo napsat na praha@beachservice.cz.


Jinak se těším na tréninku!


Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy