Čím jsou trenérské turnaje speciální?

Čím jsou trenérské turnaje speciální?

Tereza Příhodová - středa, 20. dubna 2022

Klub

Trenéři soutěží mezi sebou na základě dovedností hráčů ve svých skupinách. Hráči bojují za své trenéry. Rodiče fandí a sledují hru. Sourozenci se těší, až začnou hrát beach volejbal … To všechno můžeme vidět na trenérském turnaji. Ale o co se konkrétně jedná?

Koncept trenérských turnajů vznikl hned z několika důvodů. První souvisí s jedním z hlavních cílů Beach Service, a tím je seznámení a sjednocení hráčů napříč všemi městy, ve kterých působíme. Dalším cílem je srozumění hráčů s různými systémy turnajů, jejich pochopení a uvědomění si důležitosti účasti na těchto akcích. Také se dbá na sjednocení týmu Beach Service jako celku. Hráči dostávají po dobu trenérského turnaje úkoly, které mohou plnit sami, nebo za pomoci ostatních hráčů či trenérů. Zároveň je velkou prioritou a hlavním konceptem trenérského turnaje věnovat se hráčům v průběhu hry a dávat jim co nejvíce zpětné vazby.

Konkrétně má každý trenér na starost tým, sestavený z několika hráčů z různých měst a s ním během turnaje soutěží proti ostatním týmům dalších trenérů. Na rozdíl od klasického turnaje je možné se hráčům věnovat v průběhu celého zápasu a rozebrat s nimi doslova každý balón. Každý trenérský turnaj má určitou náplň v podobě různých herních úkonů, kterými jsou děti zaúkolovány. Je to tedy akce, na které se děti a mládež mohou výrazně posunout v herních dovednostech, rozšířit své obzory ze světa beach volejbalu a seznámit se s dalšími dětmi z ostatních měst.

Od začátku letošního beachvolejbalového roku, tedy od října 2021, se uskutečnilo již 5 trenérských turnajů, a to ve všech Našich areálech. Mnoho dalších se jich ještě chystá a my jsme zvědaví, který z trenérů ovládne se svým týmem ten nadcházející.

Již nyní se na něj můžete přihlašovat zde. Bude se konat 22. května v Plzni společně se svazovým turnajem U12.

Těšíme se na Vás!

Za tým Beach Service,

Příhy

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy