Čtvrtý ročník Výběru je u konce, ale rozhodně máme na co vzpomínat

Čtvrtý ročník Výběru je u konce, ale rozhodně máme na co vzpomínat

Daniel Kolouch - sobota, 1. října 2022

Výběr

Rok se s rokem sešel a se začátkem zimní sezóny začíná již pátý ročník Výběrového projektu Beach Service, tak si k té příležitosti pojďme shrnout jaký byl ročník čtvrtý. 

K úvodu bych rád uvedl svůj názor, že na čtvrtém ročníku byla kouzelná jedna zásadní věc. Poprvé po dvou letech jsme měli tu možnost odtrénovat celou halovou sezónu bez omezení ze strany pandemie. Je to možná jeden z hlavních důvodů, proč je čtvrtý ročník většinou hráčů označován za ten nejlepší. Platí zde rčení “Doopravdy neoceníš, co máš, dokud to neztratíš.” Partu jsme měli dobrou již od začátku, ale přeci jenom po návratu normálnosti naše vztahy, láska k beach volejbalu a obecně k životu, minimálně pro mě, obecně nabraly novou dynamiku, která stále přetrvává a snad jen tak nezmizí.  

V rámci devatenácti soustředění jsme od září do dubna odtrénovali přes padesát tréninkových dní nad rámec klasického členství. Trénovali jsme v Praze, Nedvězí, Benešově, Plzni, Českých Budějovicích a tohle všechno jsme na přelomu dubna a května již tradičně završili na Beach Service kempu v Itálii v našem milovaném Porto San Giorgio.  

Společně jsme vařili, jedli, učili se, pracovali, smáli se, brečeli, hádali se, uklízeli, slavili, cestovali, fandili ale především jsme se navzájem vždy podporovali a vybízeli k lepším výkonům.  

Výběr měl zastoupení na letních mistrovství České republiky ve všech věkových kategoriích, nejvíce tedy v kategorii U22 s deseti hráči a dvěma postupy do top čtyř týmů. Za zmínku určitě stojí bronzová medaile na Akademickém mistrovství mixů a hlavně 5 hráčů, kteří se účastnili MČR dospělých, s tím, že tři z nich byli v tu dobu ještě junioři a juniorky. Co se jinak medailí týče, tak nám to jednou stříbrně cinklo na Českém poháru juniorek, jedno stříbro a dva bronzy máme z letních pohárů dospělých, a Kuba Vála dokonce vyhrál Český pohár v Poděbradech.  

Samozřejmě všechno má svůj konec a hráčům, které osud táhne už jiným směrem, moc děkujeme za spolupráci (u některých doslova dlouholetou) a přejeme vám hodně štěstí a úspěchů, ať už vás život zavede kamkoliv. Zároveň vítáme čtyři nové členy týmu a těšíme na nové společné zážitky.  

Abych to shrnul, tak po čtvrtém ročníku má pro mě pojem BS family větší význam než kdy dřív a výběr, společně se všemi, kteří se na něm podílí, je hlavní důvod, proč tomu tak je.  

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy