Bobb Kufa o Výběru Beach Service

Bobb Kufa o Výběru Beach Service

Daniel Kolouch - pátek, 26. listopadu 2021

Klub

Bobb Kufa toho za svou volejbalovou kariéru zažil hodně. Přečtěte si o srovnání projektů, kterých se Bobb účastnil a našeho Výběru Beach Service.

V jakých výběrových projektech jsi v minulosti účinkoval? 

Mám pocit, že jsem se účastnil snad všech projektů, co se tu kdy někdo snažil soukromě založit. První byl v Beachklubu Pankrác, což už ani nevím, jestli bylo v roce před kristem nebo po. Začalo to jako velmi ambiciózní projekt naplánovaný na šest let, jehož cílem bylo se dostat na olympiádu v Londýně. Tento projekt ovšem skončil po asi roce a půl, takže to úplně nevyšlo. Další projekt, na který si vzpomenu byl Bizon beachklub, který se točil kolem profesionálního hráče Michala Bízi a PR agentury Bison & Rose, což byla jen taková hezká shoda názvů. Bohužel, se Michal Bíza rozhodl přibližně dva a půl roku po začátku skončit s profesionální kariérou hráče. Tok prostředků do projektu byl vázán přímo na něj, takže s jeho kariérou skončil i celý projekt. Ty projekty vždy tak nějak hezky začínaly, ale k naší smůle i rychle končily 

Co je stěžejní u takovýchto projektů, aby dlouho vydržely? Čím to je u toho našeho? 

Určitě platí přísloví, “bez peněz do hospody nelez.” Musí tam vždy být nějakým způsobem dobře nastavené financování, a musí se počítat s tím, že takovéto projekty přímo nevydělávají, ale ty prostředky se do nich i tak musí vložit. Také musejí být správní lidé. Mělo by být jasné proč to dělají a musejí být pro ten sport zapálení. Všichni by měli sdílet jednu vizi a cíl, mělo by je to naplňovat a dávat jim to smysl. Konkrétně kvůli těmto faktorům si myslím, že Výběr Beach Service drží už čtvrtým rokem. Takáčovic rodinka podle mě nemá jakožto primární účel výdělek, ale mají u srdce blaho našeho sportu. Financování je nastavené trochu jinak než v příkladech z mé minulosti, které jsem uváděl. Přijde mi, že placení nebo odpracování si příspěvků členy, stojí za těmi několika let funkčnosti Výběru BS. Jinak by někdo musel zase utápět mraky peněz, a to není moc dlouhodobě udržitelné.  

Co nejvíce jakožto profesionál oceňuješ na našem výběru? 

Velmi se mi líbí variabilita tréninků v průběhu celé sezóny. Je tam hodně fází kdy se téměř nešáhne na balón, a když se už na balón šáhne, tak jiný než volejbalový. Děláte různé doplňkové sporty čímž se rozvíjí celková koordinace a síla, a to mi přijde hodně důležité. Dále mi přijde dobré situování kempů do víkendů, svátků a prázdnin, protože škola patří nadevše a takhle se to dá v pohodě zvládat.  

Má náš výběr nějaké výhody, proti jiným, které jsi zažil? 

Je fajn, že všichni pocházíte ze stejného klubu a tím pádem spolu trénujete i mimo časy výběru. Také se všichni už tak nějak známe, ale dokážeme mezi sebe jednoduše přijmout nováčky. V těch našich projektech se brali hráči z celé republiky a až pak se poznávali, takže to tam následně často skřípalo. Taky se mi líbí, že se m do toho projektu snaží naši šéftrenéři dávat nové věci. Například v tomto roce atletického trenéra Roberta, nebo v minulých letech trenéra a profi hráče Lea Williamse z Jihoafrické republiky.  

Co říkáš na partu, kterou poslední dobou máme? 

Naši partu sleduji spíše zpovzdálí, i přesto, že se samozřejmě na nějakých akcích potkáváme. Ale co jsem viděl na vlastní oči, a co sleduji na sociálních sítích, tak máme tu partu fakt super. Je z toho cítit, že tam máme takovou rodinou atmosféru, nebo jak tomu říkáme, “BS Family.” Působí to hodně hezky, a věřím že kdokoliv se ipojí, tak rychle zapadne

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy