O Výběru BS z pohledu zakládajícího hráče

O Výběru BS z pohledu zakládajícího hráče

Daniel Kolouch - pondělí, 1. listopadu 2021

Klub

V tomto článku vám přiblížím, co pro mě znamená výběrový projekt Beach Service, jehož členem jsem již čtvrtým rokem. 

Moje působení ve výběru začalo na jeho samém počátku. 

Píše se rok 2018 a já se ve svých sedmnácti letech rozhodl, že beachvolejbal je aktivita, které chci věnovat co nejvíce svého volného času. Z tohoto důvodu jsem začal komunikovat s šéftrenérem Milošem Takáčem, zda by mě vzal do klubu Beach Service. Povedlo se, a já se těšil na to, že se budu moci svému milovanému sportu věnovat co nejvíce, po boku s hráči i trenéry, kteří se mnou toto nadšení sdílejí. 

Začal jsem v létě dvěmi příměstskými kempy za sebou, abych dohnal formu. Už na těchto kempech slýchám o projektu, kde se bude trénovat ještě intenzivněji a beach se bude brát ještě vážněji. Zamlouvalo se mi to už od začátku. Přeci jenom tento koncept by naplnil můj sen o věnování se beachvolejbalu naplno. 

O pár konstruktivních diskuzích dále, mezi Milošem, mnou a mými rodiči, jsem dorazil na vůbec první výběrový kemp v historii. Musím se vám přiznat, že když jsem poprvé vkročil do haly v Benešově, ještě k tomu asi o čtvrt hodiny pozdě, bylo to trochu strašidelné. Skoro nikoho jsem neznal, a byl jsem minimálně o rok starší než všichni ostatní. Co vám ale taky musím říct, je fakt, že toto je do dneška jediný moment, kdy jsem se takto cítil. 

Už nevím, co přesně to tehdy bylo, zda jsme si všichni prostě sedli hned na první dobrou, nebo jestli to byla ta jedna věc co nás všechny spojovala dohromady, a to láska k našemu sportu. Každopádně, dál už si za ty tři roky nevybavím okamžik, kdy bych se s lidmi z výběru necítil jako doma. 

Tímto příběhem se snažím říct, že když jsem se rozhodoval, zda do výběru opět půjdu na začátku druhého, třetího a čtvrtého ročníku, moje cíle na písku nebyly jediným faktorem. Šel jsem do to ho znova a znova, protože si nedokážu představit lépe strávené víkendy než s partou, ve které máme společné cíle, vzájemně se respektujeme, ale zároveň se všemi různými způsoby vyhecujeme k těm nejlepším výkonům. 

Abych to shrnul, výběrový projekt mi umožňuje plně se věnovat mému nejoblíbenějšímu sportu na světě a zároveň tuto cestu sdílet s bandou mých nejlepších kamarádů. Ať už pro mě moje beachvolejbalová budoucnost skrývá cokoliv, ze zážitků, získaných vztahů a všeho co jsem se za uplynulé tři roky naučil, budu čerpat do konce života.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy