Kde najít novinky o beach volejbalu?

Kde najít novinky o beach volejbalu?

Daniel Kolouch - pátek, 16. dubna 2021

Beach volejbal

Chtěli byste toho obecně o beach volejbalu vědět víc? Chtěli byste se podívat na záznamy zápasů, vlogy ze života hráčů nebo vás zajímají novinky ze světa pískových maniaků? Jako ve většině případů platí, že kdo hledá, ten najde. Jde ale o to, že já už pár let hledám, a to aktivně. Přišlo mi tedy fajn vám dát nějaký ten náskok do virtuálního světa našeho milovaného sportu. 

YouTube


Pokud máte zájem o sledování zápasů, tak byste se určitě měli podívat na kanál Beach Volleyball World nebo Mission Beach Volleyball. Najdete tam spousty záznamů z nedávné i vzdálenější minulosti. V případě, že vás baví nahlížet více do zákulisí života hráčů a potrpíte si na kvalitu videa, tak jsou pro vás určitě vhodné kanály The Mckibbin Brothers a Beachvolley Vikings. Na těchto kanálech najdete vlogy z životů profi beachařů, záznamy některých jejich zápasů a první zmíněný kanál poslední dobou dokonce přidává i velmi kvalitně zpracovaná motivační videa. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na kanál nejvyšší americké beachové ligy jménem AVP Beach Volleyball. Od nich pochází mé dvě nejoblíbenější beachová videa na Youtube, a to #FromOurBeach a AVP 2020 Reflection. 

Instagram

S Instagramem je to vcelku jednoduché. Zaujal vás nějaký hráč či hráčka? V tom případě je více než vysoká pravděpodobnost, že bude mít instagramový profil, ve kterém by vám mohl přiblížit život profesionálního hráče beach volejbalu a informovat vás o novinkách týkajících se té konkrétní osoby. Pokud to ale jsou vyloženě novinky, po čem prahnete, tak tu pro vás také mám řešení. Účty bachvolleyballworld, beachvolleymajors a czech_beachvolleball by měly dohromady pokrýt většinu světového a českého dění. Rád bych vám doporučil ještě stránku bouncebeach, která vás bude pravidelně zásobovat výběrem těch nejzajímavějších výměn a úderů.  

Web

Taky si někdy nemůžete vzpomenout jaký tým byl třetí na mistrovství světa v roce 2007 ve švýcarském Gstaadu a pomalu si kvůli tomu trháte vlasy? To možná bude jenom můj případ, ale kdyby vás zajímaly výsledky staré i nové, je více způsobů jak na to. Určitě je dobré si pamatovat, že Google je váš nejlepší kamarád. Většinou by mělo stačit napsat do vyhledávače co za turnaj vás zajímá, k tomu přidat klíčová slova beach volleyball nebo FIVB, a Google by měl udělat většinu práce za vás. Pokud vás zajímají výsledky konkrétního hráče, pouze zadejte do vyhledávače jméno a za to slova FIVB database. 

Pro fajnšmekry bych tu ještě rád zmínil SANDCAST Podcast, který najdete na Youtube a Spotify. Jde o rozhovory hráčů s hráči, kde se můžete dozvědět spoustu věcí o všem možném. 

Možná si teď říkáte, že drtivá většina věcí, o kterých tady píšu, je v angličtině. V češtině se toho na youtube bohužel moc nevyskytuje a nejvíce příspěvků vydávají mezinárodní účty a hráči. Řešením však je sledovat naše české hráče a účty, což by mělo pokrýt většinu informací, o kterých byste rádi věděli. Je jasné, že jsem nepokryl zdaleka všechno, ale jak jsem již zmiňoval v úvodu, kdo hledá, najde.

Kdybyste chtěli s čímkoliv poradit, nebo by vás něco zajímalo, tak mi neváhejte napsat na sociálních sítích, dokonce mi tím i uděláte radost.

Za Beach Service,

Váš Daniel Kolouch

Foto zdroj: FIVB

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy