Neuvěřitelný začátek beachvolejbalové sezóny

Neuvěřitelný začátek beachvolejbalové sezóny

Tereza Příhodová - sobota, 13. března 2021

Aktuality

Dlouho se nic nedělo. Všichni jsme byli zavření, jen profesionální sportovci měli pár výjimek, ale nejednalo se o nic víc než o pár tréninků na domácím písku. Nedávno však našim reprezentantům začalo soustředění u moře a pravidelné tréninky přinesly ovoce.

Týmy z celé Evropy se setkaly na španělském Tenerife, kde se věnovaly přípravě na dlouho očekávaný turnaj ze světové série FIVB. Šlo v podstatě o soustředění, jako máme v létě my na příměstských táborech, jen mezinárodní. Hráči tuto destinaci dlouhodobě využívají k předsezónním soustředěním. Na Tenerife, díky přímořskému podnebí, hodně fouká vítr a beachvolejbalisté si tak mohou vyzkoušet hru v těch nejtěžších podmínkách. Však to známe sami z našeho soustředění v Itálii.

Každopádně nadešel čas a 4* turnaj v Katarském Doha konečně začal. Za Českou republiku se účastnily 2 ženské a 2 mužské páry. Mladá dvojice Jirka Sedlák/ Patrik Maňas bohužel skončila hned v kvalifikaci, ale kluci nevěší hlavy a už se připravují na další turnaj. Naše MK Duo Míša Kvapilová/ Míša Kubíčková se kvalifikace nezúčastnily, protože měly dostatek bodů na hlavní soutěž, kterou ale opustily hned po 2 prohraných zápasech ve skupině. O něco lépe se dařilo dvojici Markéta Sluková/ Bára Hermannová, které postoupily z 2. místa ve skupině do pavouka. V prvním kole však podlehly v tie-breaku ruské dvojici a s turnajem se také musely rozloučit. Zato nejúspěšnější český pár David Schweiner/Ondra Perušič to dotáhli bez ztráty kytičky až na první místo a stali se šampiony. Překonali například brazilský pár Alison/ Álvaro ve skupině, ve čtvrtfinále domácí dvojici Cherif/Ahmed, v semifinále Američany Lucena/Dalhausser a nakonec ve finále smázli Brazilce Evandro/Guto. Kluci předvedli neskutečný výkon a patří jim velká gratulace. Nejen, že je to první vítězství Dejva a Peruna ve světové sérii, ale zároveň je to vůbec první vítězství českého týmu v mužské kategorii na 4* turnaji světové série.

Tak nám velice úspěšně začala beachvolejbalová sezóna a my můžeme doufat, že takto bude i nadále pokračovat. Na další turnaj se naše hvězdy podívají do Mexika. Tak buďme připraveni, ať můžeme české týmy podporovat alespoň online!

Foto: volleyball.world

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy