Plavky, moře a písek

Plavky, moře a písek

Tereza Příhodová - úterý, 29. září 2020

Aktuality

Zářijová Itálie. Kemp, kdy k trénování člověk nepotřebuje nic jiného než sluneční brýle a plavky. To zní jako dovolená, ne?

Letos jsme byli všichni do poslední chvíle tak nějak napjatí, jestli se kemp vůbec uskuteční. Štěstí nám přálo, a nakonec jsme si užili týden plný italské pohody, tréninků, moře a nevynechali jsme ani Aperol na pláži.

Celkově se soustředění účastnilo okolo 50 hráčů, kteří se rozdělili do 4 tréninkových skupin – ženy, muži, pokročilí a děti-mládež. Vždy trénovaly najednou jen 2 skupiny a zbytek, spolu s kolemjdoucími Italy, pozoroval kvalitní beach volejbal. Tolik holek v plavkách se totiž nevidí každý den.

V neděli začal první tréninkový den výběhem po pláži, a následnou rozcvičkou. Pokračoval dvěma fázemi všech 4 skupin a končil večerními kompenzacemi při západu slunce u kurtů. Stejně se pokračovalo i v pondělí. V úterý už všechny čekal odpočinkový den. Proč tak brzy? Odpoledne se totiž konala klasická ochutnávka italských vín a sýrů a tu si naši beach servisáci rozhodně nemohli nechat ujít. Ještě dopoledne, mezitím co někteří z nás stále pospávali, se ti nejakčnější rozhodli uspořádat hru mixů a nepromarnit tak ani chvilku bez tréninků. V podstatě ani o volném dni jsme si od našeho milého beach volejbalu nedali pauzu a kurty byly úplně plné, jako kdyby vůbec volno nebylo. Středa a čtvrtek proběhly zase v tréninkovém duchu a v pátek jsme se konečně dočkali turnaje. Tentokrát se nekonal King a Queena, ale vytvořily se dvojice. Každý si mohl vybrat, v jaké kategorie se chce zúčastnit, jestli ženy, muži, nebo mixy. Někteří dokonce hráli ve dvou zároveň, aby mohli dovednosti z kempu uplatnit co nejvíce. Ty nejlepší samozřejmě neminula odměna v podobě zmrzliny a italských těstovin. V sobotu se ještě pokračovalo posledními tréninky, šlo se na tu největší zmrzlinu do naší oblíbené cukrárny a všichni si ještě snažili užít co nejvíce mořských potvor, společného času, tepla... no prostě Itálie.

 Už teď se všichni těšíme na příští rok!

 Příhy

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy