Léto s Beach Service

Léto s Beach Service

Tereza Příhodová - čtvrtek, 20. srpna 2020

Klub

V článku se můžete dočíst, jak probíhaly příměstské tábory na Gutovce a Terky ohlédnutí za letošní sezónou.

V tuto chvíli za sebou máme v Praze na Gutovce tři příměstské tábory, kterých se zúčastnilo spoustu klubových hráčů, ale i několik nováčků. Tréninky probíhaly podle běžného plánu: první fáze atletika, druhá a třetí na písku, a v pátek si všichni mohli vyzkoušet, v čem se zlepšili a co opravili na mini turnájku v rámci kempu.

O pauzách jsme se společně zdokonalovali také ve společenských hrách a na chvíli jsme se oprostili od běžného odpočinku na sportovním soustředění. Současně s jedním celodenním kempem proběhl i ranní kemp pro dospělé a další pro vás chystá Miloš Takáč v týdnu od 24.8.

Zároveň už máme za sebou všechna mistrovství, až na kategorie dospělých. Předchozí dvě sezóny nasadily té letošní vysokou laťku, ale přesto někteří hráči překvapili a probojovali se na stupně vítězů. Nejvíce očekávaným turnajem bylo MČR U18, které se konalo 18. a 19.7. v Chodově u Karlových Varů, a kde se bojovalo o účast na mistrovství Evropy do 18 let. Z našich hráčů se nejlépe v dívčí kategorii umístily Market Příhodová s Bety Ročkovou, které po napínavém souboji podlehly ve finále Kláře Selicharové s Janou Fixovou, a které tímto jen o kousek nedosáhly na titul a účast na ME U18. V juniorské kategorii naši favorité Ondra Pohl s Vojtou Poledníkem nakonec vybojovali třetí místo a tím si udrželi šanci dostat se na ME U18.

Dalším úspěchem byl postup Market Příhodové s Bety Ročkovou do druhého dne na MČR U22, kdy drápem udolaly brněnské favoritky Markét Svozilovou s Eliškou Tezzele a vysloužily si tak přezdívku “kobří ženy.” Z turnaje si odvezly 5. místo.

Ještě stojí za zmínění nominační turnaj na ME U19, na kterém se, jak v dívčí, tak v juniorské kategorii, proti sobě utkaly 2 nejlepší týmy podle juniorského žebříčku. Vítězný tým z MČR U18 a jeden tým vybraný Přemkem Kubalou. Z BeachServisu opět bojovaly Markét s Bety v juniorkách a v juniorech to byli Ondra Heřman s Ondrou Pohlem a Matěj Ruml s Jendou Berčíkem. Systém hry byl nejdříve podle nasazení, tzn. první se čtvrtým a druhý se třetím a následně se spolu utkali výherci těchto zápasů. Druhý den podle nasazení první se třetím a druhý se čtvrtým, výherci zápasů šli zase na sebe, čímž vzešly z obou dnů dva vítězné týmy v obou kategoriích. Tyto dvojice proti sobě hráli ještě třetí den tzv. superfinále. V juniorské kategorii postupu o kousek unikli Matěj Ruml s Jendou Berčíkem, když prohráli proti Kubovi Šépkovi s Tomem Semerádem.

Poslední na programu je MČR dospělých, na které se zkušenější hráči snažili sbírat body v průběhu celého roku a kam se, díky rozšíření kapacity na 24 dvojic, mají šanci dostat i ti méně zkušení.

Tak nám držte palce!

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy