Beachové dění v Praze (19.-22. dubna 2013)

Beachové dění v Praze (19.-22. dubna 2013)

Eliška Málková - čtvrtek, 25. dubna 2013

Jeden z posledních víkendů halové sezóny zasvětila většina klubů klubovým akcím, bourání hal a stavění venkovních kurtů. Ve výsledku se tak v Praze konaly jen dva turnaje, které byly otevřené široké veřejnosti.

Jeden z posledních víkendů halové sezóny zasvětila většina klubů klubovým akcím, bourání hal a stavění venkovních kurtů. Ve výsledku se tak v Praze konaly jen dva turnaje, které byly otevřené široké veřejnosti.

Hned v pátek se na Domynu konalo další z kol pravidelné týdenní série Night beach cupu. Účastnilo se jí osm dvojic, které rozehrály turnaj ve dvou skupinách po čtyřech systémem všichni proti všem od šesti hodin. Ze skupin pak postupovaly dva páry nahoru a dva si zahrály „žumpu“, o, protentokrát celkem parádní, páté místo. Do prvního semifinále tak nakonec nastoupily páry Parobková/Budík a Foffová/Šádek, kde si prvně jmenovaní vydřeli možnost boje o celkové první místo ve třech setech. Dalším finalistou se, po výhře nad dvojicí Vančurová/Karský, stal pár Janečková/Ladvík. Do finále i boje o třetí místo se tak dostaly cekem vyrovnané páry a oba zápasy se tak natáhly až do tie-breaku. Bronz vybojoval Petr Šádek s Lenkou Foffovou nad Tomášem Karským s Terezou Vančurovou. Následně pak ve finále porazil Vojtěch Ladvík s Ivou Janečkovou Michala Budíka s Petrou Parobkovou. Všechny výsledky si můžete prohlédnout na stránkách Domyna.

Další kolo turnaje se hraje opět za týden.

V sobotu uspořádal Strahov, na svých nově odkrytých kurtech, další z kol Pražské juniorligy. Účast sice byla z celkové série nejnižší (celkem ve všech kategoriích nastoupilo 50 dvojic), každý zúčastněný však dostal první příležitost vyzkoušet si a zažít hru pod širým nebem se všemi jejími klady a zápory. Podle jedné z účastnic v modré kategorii, byly však zážitky spíše negativní: „..na rozdíl od předchozích turnajů se hrálo venku, což nebylo moc příjemné, jelikož celý den mrholilo a foukal vítr. Podle toho se taky odvíjela úroveň hry.“ U mladších kategorií se však mohlo jednat o první venkovní turnaj vůbec a tudíž jsou zkušenosti z něj nedocenitelné.

Jako obvykle startovaly jednotlivé kategorie postupně. V osm hodin začaly první zápasy žlutého minibeache, následně se v 10:30 přidal červený a od jedenácti startovali junoři a juniorky. Jako poslední začal od jedné hodiny zelený beach pro mládež do 14ti let. V každé z kategorií startovalo zhruba 10 dvojic (15 ve žlutém, 11 v červeném, 9 zeleném a 9 a 6 v modrém). Průběh v modré kategorii popsala přímo jedna ze zúčastněných: „Turnaj se odehrál na čtyřech kurtech (2 pro kluky, 2 pro holky). V chlapecké kategorii se zúčastnilo 6 párů a hrálo se systémem skupiny každý s každým a poté o umístění. V dívčí kategorii bylo párů 9. Nejdříve se hrály 3 skupiny po třech a poté se šlo do pavouka na 2 prohry. K vítěznému konci to nakonec dotáhly dvojice Kawan/Cízner a Bendíková/Havlínová.“ Informace o dalších kategoriích a kompletní výsledky naleznete na stránkách Beachklubu Strahov.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy