Výběr Beach Service zahájí svůj 4. ročník

Výběr Beach Service zahájí svůj 4. ročník

Andrej Takáč - čtvrtek, 23. září 2021

Klub

Když jsme před třemi lety tento projekt startovali, tak jsme nečekali tak velký úspěch. Cílem bylo maximu našich hráčů umožnit sáhnout na jednu z medailí na MČR svých kategorií nebo se dokonce nominovat na ME nebo MS. 

Účastníci výběru absolvují, pokud zvládnou všechna soustředění v plné míře, více jak 50 dnů několikafázového soustředění navíc. (Vloni, i přes Covid problémy, se výběr v průměru dostal až dokonce na 57 dní, protože jsme se mohli připravovat až 6 týdnů v Itálii.) Tím jsme chtěli kvantitativně dorovnat zejména šestkové volejbalisty, kteří tuto zátěž absolvují každý rok automaticky ve svých klubech a tato kvantita jim stačila, aby poráželi čistě beachvolejbalové sportovce. To se nejen naším projektem změnilo.

Ve výběru se minimálně na jeden rok ukázalo 28 sportovců a je jasné, že tento rok se toto číslo navýší.

15 z 28 sportovců dosáhlo na minimálně jednu medaili z MČR nebo dosáhli účasti na ME nebo MS. To činí úspěšnost výběrového projektu cca 53,5%. K tomu je třeba dodat, že minimálně 20% dalších hráčů výběru ještě nedosáhlo věku, kdy se mohlo férově měřit na MČR v nejmladších kategoriích. V dlouhodobém horizontu tedy data ukazují, že na minimálně bronz si šáhne celkem něco mezi 65% - 70% hráčů výběru. Zejména platí, že šance se zvyšuje s délkou, kterou hráči ve výběru vydrží.

Nadšeni z výsledků jsme však i z hráčů, které nakonec na medaili nedosáhnou. Letos si odnesl velmi slušné umístění například pár juniorek z Letního poháru žen v Opavě.  A minimálně je naučíme třeba vařit čaj. 

Pro srovnání.

Od vzniku Beach Service celkem čtyři hráči mimo výběr dosáhli na medaile, avšak pokaždé hráli daný turnaj s hráčem výběru. Navíc tyto podmínky, které měli tři z těchto čtyř medailistů, už Beach Service pravděpodobně není schopen zopakovat, protože se jednalo o první generaci hráčů klubu Beach Service. Tehdy nás ještě bylo málo a pozornost všech trenérů byla upřena pouze na jedno město a na tuto první skupinu, což z ekonomických důvodů nešlo udržet. Nicméně tato skupina z toho těžila a nakonec vybojovalo pro klub první juniorské medaile.

Šance, že dosáhnete na medaili, pokud nejste hráči výběru, je statisticky pro srovnání z dosavadních zkušeností a dat, které máme k dispozici, pod 0,5%. Je to zejména z toho důvodu, že se nám permanentně nedaří nevýběrové hráče namotivovat k dostatečně kvantitě pohybu, přičemž ani zdaleka se nemá jednat jen o tréninky volejbalu. Covid pauzy nám k tomu zrovna nepomohly.

Závěrem dodávám, že i pro nás je ideální model, kdy výběr není třeba, protože hráči budou sami sportovat tolik, že bude stačit pro dostatečnou kvalitu hráče náš běžný trénink. Bohužel ale současná generace dětí k tomu neinklinuje, a tak nám nic jiného než výběr dál budovat a rozšiřovat nezbývá.

Proto zveme úplně každého, kdo má touhu nějakých beachových medailí dosáhnout, aby nelenil a do výběru se přihlásilNa podmínkách se dohodneme úplně s každým. Ačkoli to navenek tak trochu působí, tak to není o penězích, což vám potvrdí určitě minimálně půlka výběru. Až 30% hráčů výběru dokonce doplácíme na jídlo, hlavně aby mohly děti trénovat v bezvadné partě.

A hlavně nezapomeňte: "S výběrem máte šanci až 70%, že se vám jednou na krku nějaká placka bude houpat a to je pocit k nezaplacení."

https://bit.ly/chcesmedaili

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy