Ohlédnutí za MR ČR v beach tenisu

Ohlédnutí za MR ČR v beach tenisu

Andrej Takáč - sobota, 23. listopadu 2013

Dne 2. a 3. 11. jsme poprvé organizovali beach tenisový turnaj a čirou náhodou se zrovna jednalo o mistrovství republiky, které jsme pomohli uspořádat v hale rodině Merglových na Kapitolu.  

Vinou nedostatku času, kdy jsme stavěli dvě haly v Benešově a Pardubicích, a vinou mých vlastních podnikatelských povinností, se dostávám k menšímu reportu o této události až teď.

Turnaje jsem se účastnil pouze jako hráč a Miloš Takáč ho organizoval. První, co mě zarazilo, byla vysoká cena startovného (450,- Kč - osoba), a co jsem vše za ni měl odehrát. Ale pro tenisty to evidentně nebyl žádný problém a i já byl nakonec dost spokojen, protože bylo zdarma k dispozici dost báječného jídla. Ono odehrát čtyři tenisové sety nakonec taky nebyla zas taková sranda, jak jsem si původně myslel. A to ani když se za stavu 40:40 nehraje na výhody, ale další vyhraný nebo prohraný míček rovnou ukončuje gem.


O tom, jak kvalitní účast mistrovství má, jsem se dozvídal až s poznáváním soupeřů a dalších hráčů během turnaje. Hned první zápas jsme s Patrikem Maliosem nastoupili proti pozdějším vítězům (profesionálním tenistům), kteří nás rozcupovali za deset minut 6:0, což potvrdilo moje herní očekávání z tohoto turnaje. Jelikož jsem opravdu nečekal, že i přes mou velmi dávnou tenisovou minulost uhraji jediný gem, považoval jsem to hned za budoucí standard dne. Hned na začátku však ukázali svoji sílu jiní beachvolejbalisti a to Martin David a Martin Tichý, čili rovnou beachvolejbalová špička. Ti v prvním kole narazili na největší hvězdu akce, aktuálně 40. hráče světa normálního tenisu v deblovém žebříčku, který hrál v Davis cupu, Masters ve čtyřhře, atd., Lukáše Dlouhého. Martin David, též historicky tenista, s Martym Tichým si vedli o poznání lépe a prohráli svůj zápas 6:3 a dál předváděli výborný tenis. Měli však tak nadupanou skupinu, že to na postup do pavouka těsně nestačilo.


My nakonec s Patrikem měli taky pár úspěšných gemů za sebou a byli nakonec dost spokojeni s tím, jak nás tento sport chytil svou rychlostí a zábavností. Jako divák, sledující poslední zápasy, jsem si to taky užil a troufám si říct, že tento sport má před sebou velkou budoucnost. Brzy ho budou hrát masy lidí a i pro televizi by mohl být dost atraktivní. Kladno je zatím s beachtenisem, co do fungující série turnajů a jejích obsazenosti, nejdál, ale doufám, že se velmi brzo přidají i naše areály.


Děkuji všem za pozornost.

Výsledky:
1. Pavel Řádek, Lukáš Mrňavý
2. Lukáš Dlouhý, Petr Kralert
3. Lukáš Jedlička, Josef Kůrka
4. Jan Sýkora, Vojtěch Dohnal
5.-8. Jiří Vrbka, Karel Jílek
5.-8. Tomáš Mergl, Michal Matoušek
5.-8. František Novák, Eduard Pavlikovský
5.-8. David Miketa, Ondřej Chválil
9.-12.
Filip Rikl, Tomáš Papík
Martin Daneš, Jan Daneš
Petr Kašík, Filip Bajer
Radek Velik, Josef Urbánek
13.-16.
Radovan Laco, Michal Ivan
Milan Kozina, Eugen Čerge
Michal Houf, Florian Čerge
Martin Tichý, Martin David
17.-19. 
Andrej Takáč, Patrik Malios
Michal Cach, Radek Žežulka
Josef Bačkora, Petr Matocha  

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy