Turnaje o víkendu 31.8. - 1.9.

Turnaje o víkendu 31.8. - 1.9.

Andrej Takáč - úterý, 3. září 2013

Turnaje už se nám postupně rozvíjí ve všech našich areálech. V Benešově se hrálo celý víkend a v Pardubicích v neděli. Soukromými akcemi jsme pak dokázali zaplnit i areál v Praze.   

 O tomto posledním letním víkendu se konala skutečně velká řádka turnajů a často těch úplně nejdůležitějších a finálových. Tím hlavním je určitě MRČR mužů i žen ve Slavkově u Brna a v Opavě. Dále finálový 3Q turnaj na Pankráci, ale závěrečné turnaje byly i na Strahově a v dalších areálech.

V této konkurenci bylo velmi těžké obsadit jakýkoli turnaj, ale naším organizátorům v čele s Michaelou Majzúnovou se to povedlo.

V Benešově byla jedna z poslední akcí kol Staropramen tour této sezony. Na mixy se přihlásilo 12 dvojic, které si zahrály všechny minimálně pět plnohodnotných zápasů. Na nově přestavěných kurtech, kde ze tří už jsou čtyři hřiště s ochrannými sítěmi na všech stranách, to nebyl žádný problém stihnout. Naopak bych já osobně přivítal více času mezi zápasy na odpočinek. Úroveň byla dost vysoká a z chlapů bez problémů smečovali všichni přítomní hráči. Zejména pozdější vítězové David Hroníček a Petra Parobková si svými údery nebrali servítky, i když přesto ve skupině nedokázali vyhrát všechny zápasy, což narušovalo jejich suverenitu. Tato dvojice asi nezapadne v plánované nové profi tour mixů, kde se bude hrát až o sedm tisíc prize money a to možná dokonce 2x měsíčně.
Nedělní turnaj počtem přihlášených párů ovládly ženy oproti mužům 7:4 a ještě konkrétněji Renata Konopková s Míšou Honkovou. Ty k rychlému vítězství motivovala snaha stihnout včas divadlo, takže své soupeřky drtili zejména svou dominancí na útoku.
V mužské kategorii stoupá nová hvězda mixových specialistů v podání Petra Kubce a Ondry Dostála. Tomáš Janeček sice také specialista na mixové týmy už zkušenosti z mužských turnajů má zejména s Wencou Kochem, ale také bych ho k těmto hvězdám přiřadil. Těší nás také návštěva velmi šikovných borců z Vlašimi, kteří si pomalu nacházejí cestu na akce pořádaných v našich areálech.
Konečné pořadí:
Mixy: 1. Peťa Parobková, David Hroníček 2. Andrea Bojnanská, Milan Bojnanský 3. Miša Majzúnová, Tomáš Janeček 4. Veronika Vraná, Jan Sequens
Muži: 1. Endy Takáč, Tomáš Janeček 2. Petr Kubec, Ondřej Dostál 3. Michal Palas, Milan Bojnanský 4. David Zeman, Pavel Švec
Ženy: 1. Míša Honková, Renata Konopková 2. Miša Majzúnov, Andrea Bojnanská 3. Marcela Lacinová, Hanka 4. Kamila Rohelová, Markéta Nedbálková

Turnaj v Pardubicích okomentovala přímo pořadatelka:

Přes počáteční rozpaky ohledně počasí turnaj proběhl bez problémů (v noci a ráno před turnajem pořád pršelo, ale jak jsme naběhli na kurtym tak už ani nekáplo ). Bylo 8 párů. Hráli jsme nejprve 2 skupiny a pak pavouka. Každý si tedy zahrál min. 5 zápasů a opět nikdo neprohrál úplně všechno. páry byly vcelku vyrovnané a hodně se rozhodovalo až ve třetích setech. Každý si turnaj pochvaloval.
Konečné pořadí: 1. Milan Prášek, Veronika Šlégrová, 2. Jaroslav Choutka, Veronika Johanová, 3. Jakub Jelínek, Tereza Boltíková
 

 

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy