Známe detaily halového mistrovství střední Evropy!

Známe detaily halového mistrovství střední Evropy!

Petra Šarešová - čtvrtek, 29. října 2015

Beach volejbal v ČR

Od 27. do 29. listopadu se centrem plážového volejbalu stane trochu netradičně Pelhřimov. Přivítá totiž první MEVZA halové mistrovství střední Evropy v beachvolejbalu. Detaily nám prozradil hlavní organizátor akce Vladimír Kozler.

Turnaje se zúčastní 12 týmů v obou kategoriích. Do hlavní soutěže nastoupí 9 párů (2 z domácí země, 1 z každé členské země MEVZA a 1 divoká karta). O další tři místa se poperou týmy v kvalifikaci. Turnaj začne páteční kvalifikací, hned odpoledne odstartují i zápasy hlavní soutěže.

Kromě českých hráčů přivítá turnaj i zástupce Rakouska, Slovenska, Slovinska, Chorvatska, Maďarska a letos nově také Izraele. Kdo dorazí stále ještě není jisté, týmy mají šanci se přihlašovat až do 12. listopadu. Jedno je jasné. "Markéta Sluková a Bára Hermannová se zde divákům představí společně poprvé v České republice," uvedl Vladimír Kozler.

Přípravy na tento mezinárodní turnaj jsou v plném proudu. "Jelikož se celý areál v současnosti ještě dostavuje a rozšiřuje, tak pracují všichni sedm dní v týdnu na plný plyn, aby se do turnaje vše dokončilo," pochválil své spolupracovníky Kozler. V rekonstrukci je ubytování, posilovna, konferenční místnost i welness.

V pátek a v sobotu se bude hrát na dvou vnitřních kurtech, hráčům bude k dispozici i vytápěný rozcvičovací stan velký 15x8 metrů. Během těchto dnů mohou diváci samozřejmě dorazit a fandit. Důraz bude kladen hlavně na neděli, kdy proběhnou semifinálová a finálová utkání. V hale se postaví pouze centrální kurt s tribunami až pro 300 diváků. "Celý nedělní den bude v režii českého a zahraničního speakera, cheerleaders a podobně. Prostě se pokusíme vytvořit jedinečnou atmosféru beachvolejbalu v hale, jaká u nás a ve střední Evropě ještě nebyla," sdělil Kozler.

Že jde o velmi nákladnou akci, není pochyb. Turnaj není podporován českým ani evropským svazem. "Za podpory sponzorů a partnerů, zaměstnanců a dobrovolníků to vše určitě zvládneme," věří Kozler.

A co by vzkázal fanouškům? "At určitě dorazí a přijedou podpořit hráče a užít si tak super atmosféru na jedinečnou halovou beachvolejbalovou akci. Těšíme se v Beachwell na viděnou!"

Více info: Beachwell

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy