Mexiko: Vítězství patří Američanům a Němkám. Gálová s Olivovou si zahrály hlavní soutěž

Mexiko: Vítězství patří Američanům a Němkám. Gálová s Olivovou si zahrály hlavní soutěž

Petra Šarešová - úterý, 13. října 2015

Beach volejbal ve světě

Také mexičtí fanoušci plážového volejbalu mohli na vlastní oči spatřit profesionální hráče v akci. Puerto Vallarta hostila od 6. do 11. října turnaj světové série kategorie Open. Kvalifikace se zúčastnily dva české páry – Martina Jakubšová s Dianou Žolnerčíkovou a Eliška Gálová se Sárou Olivovou. Druhá zmíněná dvojice se představila i v hlavní soutěži.

Eliška Gálová a Sára Olivová postoupily z kvalifikace po výhře nad venezuelským párem Agudo/Gabi. Ve skupině však nestačily ani na jedny rivalky. Postupně podlehly Italkám Menegatti/Orsi Toth, Kanaďankám Humana-Paredes/Pischke a Rakušankám Schützenhöfer/Plesiutschnig. S turnajem se rozloučily na 25. místě, do žebříčku si připsaly 120 bodů.

Již poněkolikáté za sebou skončila cesta Martiny Jakubšové a Diany Žolnerčíkové v kvalifikaci. A i tentokrát prohrály ve vyrovnaném zápase až v tiebreaku. Jejich přemožitelkami se staly venezuelské hráčky Pazo/Rebeca.

Ženy: Turnaj suverénně ovládly Laura Ludwig a Kira Walkenhorst

Vítězství si z Mexika odvezly Laura Ludwig a Kira Walkenhorst. Jednalo se o jejich třetí společnou zlatou medaili. Německé hráčky si ve finálovém klání poradily ve dvou setech s brazilskými soupeřkami Eduardou a Elize Maiou (21:18, 21:16). Pro Brazilky to přitom byl teprve čtvrtý společný mezinárodní turnaj. Třetí příčku obsadily Italky Marta Menegatti a Viktoria Orsi Toth. Na smolném čtvrtém místě skončily nizozemské reprezentantky Sophie van Gestel a Jantine van der Vlist.

Muži: 31. zlatá medaile pro Phila Dalhaussera

V pánském turnaji dominovali Američané Phil Dalhausser a Nick Lucena. Ti ve finále hladce porazili Alexandera Brouwera a Roberta Meeuwsena z Nizozemska (21:12, 21:18). V boji o třetí místo se mezi sebou ve vyrovnaném zápase utkaly dva německé týmy. V tiebreaku zvítězili bratři Bennet a David Poniewazové, čtvrté místo zbylo na Markuse Böckermanna a Larse Flüggena.

Vítězové si odvezli 11 tisíc dolarů, týmy na druhém místě inkasovaly 8 tisíc a třetí 6 tisíc dolarů.

Příští zastávkou FIVB tour bude turecká Antalya. Turnaj začne 20. října a pro ženy to bude poslední akce FIVB v tomto roce (muže ještě čeká Open v Kataru). Zatím to vypadá na účast 4 ženských a 4 mužských týmů z České republiky.

Foto: FIVB

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy