Bára Hermannová: Naše největší zbraň? Obě umíme hrát tvrdě

Bára Hermannová: Naše největší zbraň? Obě umíme hrát tvrdě

Petra Šarešová - pátek, 9. října 2015

Rozhovory

O Markétě Slukové toho bylo napsáno mnoho. Znáte ale dobře její novou spoluhráčku Báru? Jak ráda tráví volné chvilky, proč se jí hraje dobře s Maki i jaké jsou největší zbraně nového týmu, se dozvíte v našem exkluzivním rozhovoru. 

Kdyby ses měla představit, co bys o sobě řekla?

Ahoj, jsem Bára a miluju svou práci. Je skvělá v tom, že člověk hodně cestuje po světě, poznává kultury jiných zemí a zároveň dělá na nejvyšší úrovni to, co ho baví. Žiju prostě sportem, přesněji beach volejbalem.

Většinu času ti zabere trénování, hraní a cestování. Jak ale ráda trávíš volný čas?

Jelikož bydlím v Praze a pocházím z Ostravy, kde mám rodinu, tak nejčastěji jezdím domů. To se mi ale v celém roce povede jen málo, protože jsem sportovně dost vytížená. Jinak ráda chodím do kina, na procházky do přírody, sportuju nebo trávím čas s kamarády. A jednou, až na to budu mít čas, bych si pořídila pejska.

Máš představu, co bys chtěla dělat, až jednou skončíš beachvolejbalovou kariéru?

Zatím nemám, ale jistě to bude něco, kde budu mezi lidmi. Doufám ale, že mi bude beach ještě nějakou dobu vyplňovat všechen můj čas.

Jaká je Markéta spoluhráčka?

Markét je vynikající hráčka světové úrovně. Má spoustu nasbíraných zkušeností, které se dají ve hře použít. Je chytrá, rychlá, cílevědomá a je to bojovník. Umí mi na hřišti poradit a povzbudit mě.

Je něco, v čem se vůbec neshodnete?

Zatím jsme spolu chvíli, takže se ještě neznáme ve všech možných situacích, ale zatím jsem nenarazila na žádnou, kde bychom se absolutně nemohly domluvit.

Před dvěma měsíci jsi získala nejen novou spoluhráčku, ale i nového trenéra. Jaký je Simon kouč?

Simon je trenér, který by udělal vše proto, aby byl jeho tým skvěle připravený do hry. Rád se učí nové praktiky, což je podle mě velice důležité. Aby i trenér měl pořád chuť se zdokonalovat a s týmem růst. Navíc umí své rady a zkušenosti hráči předat a rozumně vysvětlit. Skvěle vidí a analyzuje, co se na hřišti děje. Neunikne mu žádný detail.

Vyměnila jsi nejen stranu kurtu, ale také si více zahraješ v poli. Jak se sžíváš s novou rolí?

Změna strany mi nijak nevadí, protože jsem tam už kdysi hrála. Navíc jsme s Markét schopné hrát na obou stranách, takže se můžeme kdykoliv vyměnit. A hra v poli mě moc baví. Párkrát už jsem i něco čapla, takže by to nemusela být úplná tragédie.

Co je vaší největší zbraní?

Prozradím vám ale jen trochu. Obě dvě umíme hrát tvrdě a obě dvě můžeme hrát jak vpravo, tak vlevo.

Turnaj v Mexiku vám utekl, stihnete open v Turecku?

Záleží na tom, jak se bude Markét cítit po zranění kotníku a co dovolí doktor. Ale jelikož je vidět chuť do hry, myslím, že bychom se na poslední turnaj sezony mohly vypravit a zakončit sezonu nějakým pěkným výsledkem.

Nakonec otázka nejtypičtější. Jaké jsou vaše plány do budoucna?

Po Turecku bude následovat čtrnáctidenní příprava v zahraničí na turnaj MEVZA v Pelhřimově. Poté bude pro rok 2015 se světovým beachvolejbalem konec. No a po Novém roce se pustíme do přípravy na další sezonu. Jedním z cílů bude dostat se do hlavní soutěže na světovkách.


Foto: archiv Báry Hermannové

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy