Finále FIVB Tour: Rekordních 100 tisíc dolarů si z Floridy odvezli Brazilci

Finále FIVB Tour: Rekordních 100 tisíc dolarů si z Floridy odvezli Brazilci

Petra Šarešová - pondělí, 5. října 2015

Beach volejbal ve světě

Na nejnovější FIVB události si to mezi sebou rozdaly nejlepší týmy současnosti. Turnaje ve floridském Fort Lauderdale se zúčastnilo osm týmů s nejvíce body plus dva páry, které obdržely divokou kartu. Hrálo se o rekordních 500 tisíc dolarů, vítězové mužské i ženské kategorie si odvezli krásných 100 tisíc dolarů. Hned čtyři z šesti medailových příček obsadily brazilské páry.

V městečku kousek od Miami se to známými jmény jen blýskalo. Zvláštní systém na dvě pětičlenné skupiny sliboval zajímavá utkání hned od začátku turnaje. V základní části tak proti sobě stanuly takové hvězdy jako Alison s Brunem Schmidtem a Dalhausser s Lucenou. Vítězové skupin postoupili až do semifinále, druzí a třetí svedli napínavé souboje v předkole. 

Ženy: Bez jediné porážky turnaj ovládly Larissa s Talitou

Vítězkami skupin v ženské kategorii se staly Brazilky Larissa s Talitou a Němky Laura Ludwig s Kirou Walkenhorst, které postoupily rovnou do semifinále. Do dalších bojů se probojovaly i Američanky Lauren Fendrick a April Ross, Kanaďanky Heather Bansley a Sarah Pavan, Nizozemky  Madelein Meppelink a Marleen Van Iersel a další brazilské hráčky Agatha s Barbarou.

V prvním semifinále se utkaly Larissa s Talitou proti týmu Bansley/Pavan. Zatímco jejich zápas ve skupině byl velice napínavý a brazilské hráčky zvítězily až v tiebreaku (21:23, 21:17, 17:15), semifinálový zápas byl pro favoritky o dost snazší (21:19, 21:12). Oproti tomu druhé semifinále bylo o dost vyrovnanější. Německé hráčky Ludwig/Walkenhorst zvítězily až ve třetím setu nad Agathou a Barbarou nejmenším možným rozdílem (21:15, 20:22, 15:13).

Na prvním místě se umístily Larissa s Talitou, druhé skončily Laura Ludwig s Kirou Walkenhorst. Na bronzový stupínek vystoupaly Agatha/Barbara. 

Muži: Zlato i bronz vybojovali Brazilci 

Vítězi mužských skupin se stali Američané Phil Dalhausser s Nickem Lucena a Brazilci Evandro s Pedrem Solbergem. Díky tomu, stejně jako ženy, postoupili rovnou do semifinále. V předkole se utkaly dva nizozemské páry Brouwer/Meeuwsen a Nummerdor/Varenhorst, další Brazilci Alison/Bruno Schmidt si zahráli s italským týmem Nicolai/Lupo.

V prvním semifinále si Phil s Nickem až v tiebreaku poradili s Alexanderem Brouwerem a Robertem Meeuwsenem. V druhém zápase porazil výše nasazený pár Alison/Bruno Schmidt své brazilské kolegy Evandro/Pedro Solberg.

Alison s Bruno Schmidtem se poučili z prohry ve skupině a ve finále si s velkým přehledem poradili s americkými rivaly Dalhausserem a Lucenou (21:13, 21:15). Brazilští fanoušci mohli být se svými sportovci spokojeni. Bronz si odvezli Evandro a Pedro Solberg.

Další zastávkou je Open v mexickém Puerto Vallarta, který začíná už v úterý 6. října.

Foto: FIVB

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy