Markéta Sluková s Bárou Hermannovou vzdaly kvůli zranění turnaj v Číně

Markéta Sluková s Bárou Hermannovou vzdaly kvůli zranění turnaj v Číně

Petra Šarešová - úterý, 29. září 2015

Beach volejbal ve světě

O víkendu se beachvolejbalové zraky upínaly na čínský Xiamen. Probíhalo tam totiž vyvrcholení dalšího turnaje z kategorie Open. Do bojů o medaile Markéta Sluková s Bárou Hermannovou nezasáhly. Ve druhém zápase si Markéta poranila kotník a Češky z turnaje kvůli zranění odstoupily.

Markéra s Bárou přitom začaly turnaj ve velkém stylu, když nekompromisně porazily rakouskou dvojici Katharinu Schützenhöfer a Lenu Plesiutschnig (21:15, 21:10). V odpoledním zápase se postavily proti kanadským hráčkám Julii Gordon a Brandie Wilkerson. Po prvním vyhraném setu a čtyřbodovému náskoku to vypadalo na jasné vítězství. Pak ale přišel dopad Kanaďanky na polovinu českých hráček při útoku a poranění kotníku Markéty na bloku. Děvčata musela zápas ukončit a bohužel ani do dalšího klání proti Ruskám Evgenii Ukolove a Ekaterině Birlove nenastoupila. Prvotní rentgen vyloučil frakturu, následná vyšetření probíhají nyní v Praze.

Do turnaje nastoupily i Martina Jakubšová a Diana Žolnerčíková. Českým hráčkám se nepodařilo postoupit do hlavní soutěže, v kvalifikaci v tiebreaku podlehly kanadským hráčkám Julii Gordon a Brandie Wilkerson (ano, těm samým, kvůli kterým se zranila Markéta Sluková). 

Stupně vítězů

Stejně jako před čtrnácti dny v Soči, i v Xiamenu potěšily své fanoušky zejména Švýcarky. Na zlatém stupínku stanuly Nadine Zumkehr s Joanou Heidrich. Ty ve finále porazily argentinské hráčky Anu Gallay a Georginu Klug a vybojovaly první společnou zlatou medaili na FIVB turnajích. Bronz si odvezly Isabelle Forrer s Anouk Vergé-Dépré, které v "malém finále" přehrály Němky Katrin Holtwick a Ilku Semmler.

Po dvou druhých místech z Long Beach a Soči dosáhli v mužské kategorii na turnajové vítězství Američané Nick Lucena a Phil Dalhausser. Nick získal první zlato ve své 11leté kariéře, naproti tomu u Phila se jednalo o 30. titul. Ve finále Američané porazili Němce Markuse Böckermanna a Larse Flüggena. O třetí místo proti sobě bojovaly dva lotyšské týmy Martins Plavins s Haraldsem Regzou a Aleksandrs Samoilovs s Janisem Smedinsem. Úspěšnější byli vítězové turnaje v Soči Samoilovs se Smedinsem

Dalším tunajem je finále FIVB World Tour v americkém Fort Lauderdale. Začíná se už dneska, 29. září!

Foto: FIVB

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy