Turnaj v Miláně vyhráli Italové. Bobb s Honzou nepostoupili z  kvalifikace

Turnaj v Miláně vyhráli Italové. Bobb s Honzou nepostoupili z kvalifikace

Petra Šarešová - pondělí, 21. září 2015

Beach volejbal ve světě

Mužský turnaj European Championship Milan Master, který se konal od 18. do 20. září v Miláně, si budou dlouho pamatovat hráči i fanoušci. Nejen díky skvělé atmosféře plných tribun, ale i unikátnímu umístění. Zápasy se odehrály v polozastřešeném prostranství mezi budovami, v nichž se nacházejí kanceláře regionální vlády Lombardie.

Kvalifikace turnaje se zúčastnili i čeští reprezentanti Bobb Kufa s Honzou Dumkem. V prvním zápase zvítězili nad lotyšským týmem Tocs/Finsters v tiebreaku (24:22, 15:21, 15:10). Ve druhém vyrovaném utkání nedokázali ani jeden set dotáhnout do vítězného konce, podlehli dánskému páru Kildegaard/Abell (19:21, 19:21) a s turnajem se rozloučili.

Z vítězství se radovala domácí hrdinové Alex Ranghieri a Adrian Carambula, stříbrní medailisté z letošního mistrovství Evropy v Klagenfurtu. Opět se potvrdilo heslo "dvakrát na jednom turnaji se stejným týmem neprohraješ". Zatímco v prvním kole Ranghieri s Carambulou podlehli Němcům Timu Hollerovi a Jonasi Schröderovi, ve finále jim domácí dvojice porážku oplatili.

Bronzovou medaili vybojovali světoví šampioni z roku 2013, Nizozemci Alexander Brouwer a Robert Meeuwsen. Ti v "malém finále" porazili další italskou dvojici Paola Nicolaie a Daniela Lupa.

Hráči si mezi sebou rozdělili prize money v hodnotě 25.000 eur.

Jak to vidí Bobb Kufa:

"Turnaj v Milánu byl připraven po italsku. Chtěli jsme tam pořádně potrénovat a přijeli tak již ve středu. Co se nám naskytlo, byl pouze pohled na stavbu. Tak jsme si dali espresso a sightseeing. Ve čtvrtek už byly kurty tréninku schopné.

Turnaj jsme odstartovali výhrou proti aktuálním mistrům Lotyšska, což je velmi cenné vítězství. Neb Lotyšsko patří v podstatě mezi velmoci beach volejbalu. Ve druhém zápasu nám chybělo trochu důrazu v koncovce. Byl to velmi těsný zápas proti dobře hrajícím Dánům, kteří se zlepšují turnaj od turnaje. 

Jinak kurty nakonec byli velmi působivé. Hrálo se uprostřed, ve velkém atriu administrativní budovy sídla správy Lombardie.. Střecha byla zakrytá, takže ani déšť by nás neohrozil. Kdybychom hráli."

Foto: CEV

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy