Bára Hermannová s Markétou Slukovou skončily v Soči páté

Bára Hermannová s Markétou Slukovou skončily v Soči páté

Petra Šarešová - úterý, 15. září 2015

Beach volejbal ve světě

Trénování v beachvolejbalovém areálu na Vítkově nese své ovoce. Markéta Sluková a Bára Hermannová konečně dosáhly na skvělý výsledek. Z openu v Soči si odvezly páté místo, semifinále jim uteklo jen o pár bodů.

Po dvou nevydařených kvalifikacích na grand slamech v Olštýně a Long Beach nastoupily české hráčky společně poprvé v hlavní soutěži. Tu se jim podařilo rozjet bravurně. Ve skupině nedaly soupeřkám šanci, postupně se před nimi musely sklonit týmy z Francie, Ruska a Itálie. Skvělá hra jim vydržela i v osmifinále, v němž suverénně převálcovaly rakouský pár Stefanii Schwaiger a Barbaru Hansel (21:12, 21:13).

Nechybělo mnoho a Markéta s Bárou mohly bojovat o medaile. V třísetové bitvě však nestačily na později stříbrný pár Isabelle Forrer a Anouk Vergé-Dépré ze Švýcarska (11:21, 21:17, 12:15) a s turnajem se loučily na děleném pátém místě. "Před turnajem bychom pětku určitě braly, teď jsme ještě trochu zklamané, protože nám semíčko uteklo jen o fous. Z chyb se ale poučíme a budeme na sobě dál makat," napsaly hráčky na svůj facebookový profil.

Ženského turnaje se zúčastnily i další dva páry. V hlavní soutěži nastoupily Martina Jakubšová s Dianou Žolnerčíkovou. Ani jedna výhra v základní skupině proti Ruskám Syrtseva/Abalakina jim nestačila k postupu do vyřazovacích kol. Karolíně Řeháčkové s Magdalenou Dostálovou se nepodařilo postoupit z kvalifikace, když v tibreaku podlehly čínské dvojicí Y. Y. Wang/Tang N. Y.

Sláva vítězům

Ženská švýcarská výprava zaznamenala medailové žně. Zlato si ze Soči sice odvezly Italky Marta Menegatti a Viktoria Orsi Toth (byla to jejich vůbec první medaile na mezinárodním turnaji), stříbro a bronz už putovaly do země hodinek, čokolády a krásné přírody. Druhé skončily Isabelle Forrer s Anouk Vergé-Dépré, třetí místo obsadily Nadine Zumkehr s Joanou Heidrich.

Stejně jako minulý týden v Riu vyhráli mužský turnaj Lotyši Aleksandrs Samoilovs a Janis Smedins. Ve vyrovnaném finálovém klání (24:22, 21:19) porazili Američany Nicka Lucenu a Phila Dalhaussera. Na bronzový stupínek se vyšplhala italská dvojice Paolo Nicolai a Daniele Lupo. Česká republika neměla v mužské kategorii žádného zástupce.

Další zastávkou FIVB tour bude open v čínském Xiamenu, který začíná 22. září. 

Foto.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy