Čeští reprezentanti do 22 let medaili nezískali, zato přivezli krásné čtvrté místo

Čeští reprezentanti do 22 let medaili nezískali, zato přivezli krásné čtvrté místo

Petra Šarešová - čtvrtek, 3. září 2015

Beach volejbal ve světě

Beachvolejbaloví fanoušci si v portugalském Macedo de Cavaleiros užili skvělou show. Ve strhujících zápasech se tu na evropském šampionátu hráčů a hráček do 22 let předvedly vycházející hvězdy plážového volejbalu. Nechyběli ani čeští reprezentanti.

Mistrovství Evropy se zúčastnily hned tři české páry. V mužském turnaji nastoupili Ondřej Perušič a Tomáš Váňa, v ženské kategorii reprezentovaly Katka Valková s Nicole Dostálovou a Markéta Bendíková s Magdalenou Dostálovou. Více se dařilo chlapcům.

Perušič s Váňou zápas o bronz prohráli a skončili čtvrtí

Ondřej Perušič s Tomášem Váňou zahájili turnaj ve velkém stylu. Ve skupině porazili všechny své soupeře a do dalších bojů postoupili z prvního místa. Následně ve vyrovnaném zápase přehráli dánskou dvojici Abell/Trans (15:21, 23:21, 15:13), ve čtvrtfinále se podruhé v turnaji setkali s italským párem De Fabritiis/Pellegrino a i tentokrát dokázali hladce zvítězit (21:12, 21:14).

Poté se však na druhou stranu kurtu postavili těžší soupeři. V semifinále čeští hráči nestačili na tvrdé útoky i skvělé bloky Francouze Thiercyho, ani na výbornou obranu jeho spoluhráče Di Giantommasa (8:21, 17:21). Stejně tak v zápase o bronzové medaile nestačili na ruský tým Velichko/Sivolap. Po vyrovnaném prvním setu prohráli Perušič s Váňou i druhou sadu (24:26, 14:21) a museli se spokojit s konečným čtvrtým místem.

Úřadující mistři světa hráčů do 21 let Michal Bryl a Kacper Kujawiak z Polska triumfovali i na tomto šampionátu. Na stupních vítězů je doplnili Francouzi Di Giantommaso/Thiercy a Rusové Velichko/Sivolap.

Obě dívčí dvojice skončily stejně. Z ME si odváží dělené 9. místo

První český pár Kateřina Valková a Nicole Dostálová zahájily turnaj výborně. Ve skupině vyhrály hned dva zápasy - proti Švycarkám Gerson/Caluori a Srbkám Zivkovic/Basic. V prvním kole přehrály v nervydrásajícím boji italské hráčky Lestini/Zuccarelli (20:22, 29:27, 15:8). Ve druhém však v tiebreaku nestačily na pozdější vítězky Betschart/Eiholzer ze Švýcarska (16:21, 21:19, 10:15) a s turnajem se rozloučily.

Markéta Bendíková a Magdalena Dostálová měly začátek turnaje o dost napínavější. Dokázaly vyhrát až v posledním zápase skupiny proti izraelské dvojici Zilberman KA./Zilberman KR. Následně si ve vyrovnaném zápase poradily s Francouzkami Chamereau/Lusson (21:14, 23:25, 15:13). V druhém kole nestačily na později stříbrné Polky Kociolek/Strag (19:21, 19:21).

Vítezkami se staly Švýcarky Betschart/Eiholzer, druhé skončily Polky Kociolek/Strag. Z bronzu se radoval litevský pár Povilaityte/Dumbauskaite.

Foto: CEV

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy