Překvapení se nekoná. I tentokrát ovládly světovku brazilské týmy

Překvapení se nekoná. I tentokrát ovládly světovku brazilské týmy

Petra Šarešová - úterý, 1. září 2015

Beach volejbal ve světě

Plný stadion, fandící dav a na nejvyšším stupínku opět brazilské dvojice. Tak vypadal grand slam v polském Olštýně. Stejně jako o týden dříve v Kalifornii, i tentokrát si pro zlato došli Larrisa s Talitou a Alison s Brunem Schmidtem. České týmy se do hlavní soutěže neprobojovaly.

Talita oslavila narozeniny ve velkém stylu

Larrisa Franca s Talitou Antunes v napínavém druhém setu finálového zápasu (21:12, 25:23) porazily nizozemský pár Marleen van Iersel/Madelein Meppelinksi a došly si letos již pro pátou zlatou medaili. Talita si tak nadělila krásný dárek ke svým 33. narozeninám. Radost svým blízkým i fanouškům na stadionu udělaly také domácí polské hráčky Kinga Kolosinska a Monika Brzostek, které vyhrály svoji první grandslamovou medaili.

Již popáté za sebou vyhráli mužský turnaj světové série Brazilci Alison Cerruti a Bruno Oscar Schmidt. Ti se ve finále rychle chopili vedení a ve dvou setech smetli americké soupeře Jacoba Gibba a Caseyho Pattersona (21:10, 21:15). Třetí místo vybojovali Kanaďané Chaim Schalk a Ben Saxton. Ani v tomto případě se nejedná o žádné pódiové nováčky, letos v Yokohamě stáli na stříbrném stupínku.

Ani tentokrát se nepodařilo postoupit z kvalifikace žádné české dvojici

Mezi ženami se o to pokusily Markéta Sluková s Barborou Hermannovou. V prvním kole sice přehrály s velkým přehledem nizozemskou dvojici Braakman/Sinnema, ve druhém však v tiebreaku nestačily na Američanky Fopma/Hochevar. 

Muži měli turnaj ještě o kousek těžší. Zatímco Bobb Kufa s Janem Dumkem se ukázali rovnou v kvalifikaci, Jan Hadrava s Přemyslem Kubalou a Marcel Mysliveček s Tomášem Pálou proti sobě stanuli v country quotě. Z vítězství se radovala zkušenější dvojice Hadrava/Kubala. Ani jeden tým neprošel prvním kolem kvalifikace. Kufa s Dumkem podlehli v tiebreaku Španělům Marco/García. Německá dvojice Böckermann/Flüggen hladce porazila Kubalu s Hadravou.

Další zastávkou bude turnaj v Rio de Janeiru na světoznámé pláži Copacabana. Ten bude sloužit jako testovací akce pro olympiádu v Riu v příštím roce.

Foto: FIVB

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy