Čeští hráči přivezli z rakouského Lince hned 3 medaile

Čeští hráči přivezli z rakouského Lince hned 3 medaile

Petra Šarešová - úterý, 25. srpna 2015

Beach volejbal ve světě

V ženské kategorii braly zlato Eliška Gálová se Šárkou Nakládalovou, které ve finále porazily ostře sledované české jedničky Markétu Slukovou s Barborou Hermannovou. V mužském turnaji si pro bronz došli Robert Kufa s Janem Dumkem.

Hned 55 týmu (28 mužských a 27 ženských) ze sedmi zemí se zúčastnilo mistrovství střední Evropy. Kromě domácích hráčů mohli diváci sledovat výkony dvojic z Rakouska, Chorvatska, Slovenska, České republiky, Slovinska, Maďarska a letos poprvé i z Izraele.

Duo Eliška Gálová s Šárkou Nakládalovou zažívají výbornou sezonu. Poté, co na turnaji v Praze porazily nově vzniklý pár Kristýnu Kolocovou s Hanou Skalníkovou, povedl se jim v Linci další skvělý výsledek. Ve finále dokázaly porazit Markétu Slukovou s Barborou Hermannovou. Úvodní set sice hladce vyhrály favorizované hráčky, druhý a třetí set patřil Nakládalové s Gálovou (13:21, 21:18, 15:13).

"Turnaj byl pro nás velmi náročný, máme za sebou celkem 9 zápasů během 3 dnů a upřímně, v pátek ráno jsme na finálovou čtyřku ani nepomýšlely. Ve chvíli, kdy jsme se dostaly do semifinále, jsme si chtěly zbytek turnaje hlavně užít. Nebyly jsme favorité a mohly jsme jen překvapit. Víte, v těchto fázích se člověku hraje nejlíp... Nyní jsme moc rády, že jsme to dokázaly a dotáhly to až na vrchol," řekla webu Českého volejbalového svazu Eliška Gálová.

S výkony nezůstali pozadu ani mužští vítězové nedávného Staropramen Cool Super Cupu Bobb Kufa s Janem Dumkem. Na turnaji MEVZA obsadili třetí místo, když jen v semifinále nestačili na domácí pár a pozdější vítěze celého turnaje Hubera se Seidlem. Na druhém místě skončil další rakouský pár Kunert/Dressler.

"Třetí místo je pro nás na jednu stranu velmi dobrý výsledek, na druhou jsme trochu zklamání, neb jsme celý turnaj odehráli ve velkém stylu. Jen semifinále nás nepotkalo v tom nejlepším a museli jsme se sklopit před soupeřem, kterého jsme v turnaji již porazili. Chuť jsme si spravili zápasem o bronz, kde už vše zase klapalo," řekl nám Bobb Kufa. "Turnaj jsme si maximálně užili. Opět se ukázalo, že Rakousko umí bavit lidi. S dobrou a trefnou hudbou a speakerem s tím správným entuziasmem se dokáží velké věci - lidi to brzy strhne a fandí jak diví. Jedno jestli Rakousku či Česku, záleží na výkonu," doplnil Bobb.

Hlavní části ženského turnaje se zúčastnily hned 4 týmy - Eliška Gálová se Šárkou Nakládalovou (1. místo), Markéta Sluková s Barborou Hermannovou (2. místo), Nicole Dostálová s Kateřinou Valkovou (5. místo) a Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou (7. místo). Z kvalifikace nepostoupily Řeháčková s Dostálovou, Bonnerová s Machovou a Lišková s Vaňkovou.

O medaile mezi muži měli možnost bojovat dva české páry - Bobb Kufa s Janem Dumkem (3. místo) a Michal Bíza s Martinem Davidem (9. příčka). Z kvalifikace nepostoupili Tichý s Weissem a Pála s Myslivečkem.

Fotohttp://www.beachinthecity.com

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy