Rozhovor s šéftrenérem Milošem Takáčem

Rozhovor s šéftrenérem Milošem Takáčem

Veronika Součková - pondělí, 16. února 2015

Rozhovory

Dnes jsem pro Vás připravili rozhovor s naším šéftrenérem Milošem Takáče.

 

  • Miloš Takáč
  • rok narození 1986
  • Jsou zanedbatelné oproti trenérským úspěchům. Samozřejmě se do balónu ale trefím.
  • +420 605 473 552, takacmilos@seznam.cz
  • Nikdy neříkej, že děláš vše, protože se vždy dá udělat více.

 

  • Váš/e nejoblíbenější hráč/ hráčka? Na 100% je to Emanuel Rego. Je skromný, pracovitý, slušný k ostatním, technicky téměř dokonalý,  psychicky vyrovnaný a k tomu ho sport viditelně dlouhou řadu let baví.

 

  •  Co tě vedlo k tomu stát se trenérem? V první hale v ČR s navezeným pískem ( předělaná stará teplárna) mne Ivan Hrdý poprosil o záskok u skupiny, a od té doby mne to chytlo. Je to asi už 13 let 8) Byla to dřina. V roce se někdy stalo, že bylo 5 lidí na tréninku a následující týden 25.

 

  •  Co pro tebe znaméná být trenérem? Dává mi to možnost dělat něco, co druhé může podpořit. Dobrá skupina lidí s podobnými cíli je odreagování po stránce psycho-sociální. Zlepšení fyzické kondice, díky náročnosti sportu, je přece jasnou výhodou. Mám možnost děti přiblížit v práci k situacím, kde bojují sami se sebou. Děti se učí vyhrávat a prohrávat, a s tím se s nimi vine i do života důležitý boj. Naše mládež rozhodně bojovat umí i mimo kurt.

 

  •  Nejlepší zážitek tvé trenérské kariéry? Určitě nemám jeden zážitek, který bych nazval nejlepším. Miluji, když vidím, jakou dělá beach lidem radost. A lhal bych, kdybych neřekl, že mne těší jakákoliv výhra.

 

  •  Nejhorší zážitek tvé trenérské kariéry? Byl to čas, kdy jsem se sám zranil. Trénoval jsem velmi často zároveň se skupinou, kterou jsem měl v péči. To muselo skončit. V uvozovkách sedět při tréninku na lavičce pro mne bylo těžké. Nakonec jsem díky tomu pracoval na zlepšení svých trenérských dovedností a nacházel jsem řadu výhod trenéra, který zadává cvičení a koordinuje trénink jen mimo kurt. Nyní využívám jak své zapojení, tak tréninky, kdy jen kurt obcházím a opravuji. Dále je to pro mne jakékoliv vážné zranění či nemoc hráčů. Téměř vždy se jim teda zranění stalo mimo beach. Každopádně stále myslím na ty, kteří už s námi sportovat nemohou.

 

  •   Jakou velikost zrna písku máte nejraději? Mám rád to zrno, které je vyhřáté od sluníčka. Jako trenér mám rád to, které je pro mé hráče náročnější. Jde tedy o hlubší písek. Jinak já samozřejmě jako hráč preferuji tvrdší písek, kde se mi lépe smečuje.

 

 

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy