Účast našich dvojic na prvním turnaji Pražské junior beachligy

Účast našich dvojic na prvním turnaji Pražské junior beachligy

Michal Palas - pondělí, 18. listopadu 2013

Junior Beach liga

Shrnutí účasti našich mladých hráčů na sobotním turnaji, který pro nás znamenal dvě úmístění na stupních vítězů.

V sobotu jsem se s našimi svěřenci zúčastnil prvního turnaje Pražské juniorligy, který absolvovalo snad kolem 90 párů, což vidím jako dobrý příslib do budoucna. Nás reprezentovaly 3 dvojice v kategorii minibeach do 12 let.

Tam se nejvíce dařilo Terce Příhodové s Nikčou Součkovou, které prohrály jediný zápas, semifinále proti chlapecké dvojici ze Strahova. Byl to nekonečný souboj, kde kluci těžili z jednoduché taktiky, hrát balóny na jistotu přes většinou bagrem z druhého úderu a nekazit. Holky byť netakticky, tak sympaticky usilovaly o rozehrávku na 3 údery a útok lobem. To je stálo vítězství, když právě několik chyb na útoku vedlo k prohře 16:18. Přesto bylo jasně vidět, že beachově a technicky jsou na tom holky ze všech dvojic nejlépe. Nakonec braly 3. místo.

V této kategorii o sobě daly vědět také další dvě naše dvojice. Kuba Čadek a Viktor Dostál, kteří se beachvolejbalu věnují teprve od září, vybojovali slušné 5-8. místo. Nejmladší dvojice, Anča Kasalová a Honza Marek (ti původně měli hrát přehazovanou, kam se ale těsně věkem nevešli) se sice neumístili, ale připsali si jednu výhru, což je v jejich věku dobrý začátek.

Terka s Niky si vyzkoušely i kategorii do 14 let, kde se vůbec neztratily a po dvou porážkách od dvojic složených z kluků se umístily na slibném 5-8. místě (pomohl jim také příznivý los).

V kategorii dívek do 18 let nás výborně reprezentovala Verča Vraná. Ta s pankráckou spoluhráčkou Bárou Skoumalovou splnila očekávání a brala 1.místo. Ve finále holky zvítězily jasně 21:13 a 21:10. Doufám, že příště vyjde termín tak, že se této kategorie budou moci zúčastnit i další juniorské hráčky z našeho týmu, Týna Romová a Verča Písková.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem rodičům za bezproblémovou komunikaci a dopravu dětí na turnaj a pozvat všechny naše hráče na další turnaj Pražské juniorligy, který se koná 14.12. ve Střešovicích. Bližší informace k této soutěži: http://www.beachliga.cz/

Michal Palas
 

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy