Češky ovládly turnaj světové série

Češky ovládly turnaj světové série

Magdalena Dostálová - úterý, 5. března 2019

Aktuality

Martina Bonnerová a Martina Maixnerová začaly svou sezonu úspěšně. Ze světových sérií mají na kontě již 1. a 5. místo. Brzy odstartuje tříhvězdičkový turnaj světové série v australském Sydney.

V Phnom Penh (Kambodža) se odehrál dvouhvězdičkový turnaj světové série, kde se nově složený český pár Bonnerová s Maixnerovou umístil na pátém místě. V boji o semifinále nestačily na thajský tým Udomchavee/Numwong, se kterým podlehly 1:2 na sety. Tento turnaj si také zahrály aktuální mistryně České republiky Michala Kvapilová s Michaelou Kubíčkovou. Ty nejprve svou skupinu vyhrály bez ztráty setu, poté však neprošly přes Řekyně Arvaniti/Karagkouni, které následně celý turnaj vyhrály. Další český tým, Tereza Kotlasová s Danielou Resovou, bohužel neprošel kvalifikací přes Australanky Laird/Palmer.

Bonnerová s Maixnerovou se hned na to přesunuly do Visakhapatnam (Vizag Open India) – jednohvězdičkový turnaj světové série – odkud si vezou velký úspěch. Docela hladce se probojovaly do nedělního semifinále, ve kterém porazily tým z Vanuatu Pata/Koto. Následně ve finále ve třech setech zvítězily nad Japonkami Chiyo/Sakaguchi. Bronzovou příčku obsadil rakouský sesterský pár Strauss/Strauss. Tým Šrámek a Samec ve Visakhapatnam postoupil ze skupiny, následně však nedokázali zdolat jihoafrickou dvojici Goldschmidt/Williams.

V Sydney vypukne 5. března další, tentokrát tříhvězdičková, světová série. Naše země bude mít na tomto turnaji poměrně hojnou účast, reprezentovat se chystají týmy Kvapilová/Kubíčková, Řeháčková/Olivová, Kotlasová/Resová a Vorlová/Kopecká. V mužské kategorii bude Česko reprezentovat BeachService tým Dumek/Berčík.

Všem dvojicím držíme palce!

Foto: FIVB

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy