Turnajový víkend s Beach Service

Turnajový víkend s Beach Service

Magdalena Podrazilová - pátek, 28. srpna 2015

Turnaje

Minulý víkend jsme celý věnovali čemu jinému než plážovému volejbalu. V sobotu se odehrál turnaj mixů v areálu Sport Vítkov a v neděli se utkaly ženské dvojice v benešovském areálu Scentra. Na oba turnaje dorazilo po sedmi dvojicích, hráli jsme tedy systémem každý s každým.

Sobota 22.8. na Vítkově

Předposlední prázdninovou sobotu jsme se sešli na pražském Vítkově na turnaji mixů. Nakonec se zúčastnilo sedm párů, respektive šest a půl, jelikož Katka Průchová dorazila bez spoluhráče, který ji to na poslední chvíli odřekl. Káťa si tak mohla zahrát s každým z přítomných dobrovolníků, kteří si pro ni šetřili síly. Když už sil ubylo, odehrála Káťa pár zápasů i s Eliškou Málkovou. Toto složení se osvědčilo, například s Endym Takáčem a Verčou Kubecovou hrály holky tiebreak. Hrálo se systémem každý s každým, na dva vítězné sety do 21 bodů. Nehrál se klasický pavouk, pořadí vzešlo z počtu vyhraných zápasů. Bez prohry prošel turnajem Radek Voštiňák se spoluhráčkou Adélou Beznoskovou, umístili se tak na prvním místě. Na druhém místě skončila dvojice Ondra Prokop s Majdou Podrazilovou a na třetím Týna Marková s Martinem Chlupáčem, pár netradičního složení, ovšem velmi úspěšný. Čtvrté místo vybojovali Endy Takáč s Verčou Kubecovou.

Eliška Málková hrála s bratrem Josefem, se kterým, ač on volejbal nehraje, předváděli velmi pěkné výměny. Josef obohatil turnaj o odbíjení hlavou a další freestylové prvky. Turnaj trval do příjemných tří hodin odpoledne, kdy jsme plynule navázali grilováním. Všechny dvojice přihlášené do středy měly grilování v ceně startovného. V šest hodin vystřídali v areálu Sport Vítkov beachaře tanečníci, kteří se zde účastnili několikahodinového workshopu taneční školy Dance Different.Tyto lekce se již od počátku těší velké oblibě, za víkend se zde vystřídalo 150 tanečníků salsy a další tanců.

 Neděle 23.8. v Benešově

Do Benešova za námi přijelo celkem sedm dvojic žen, hrálo se tedy znovu systémem každý s každým na dva vítězné sety do 21 bodů. Turnaje se trochu netradičně účastnil i pořádný vítr, který mnoha dvojicím stěžoval herní podmínky. Naopak se daly rozpoznat beachové matadorky, které vítr využily ve svůj prospěch. Po dohrání prvních třech zápasů se vyhlásila menší obědová pauza, aby si týmy odpočinuly. Po obědě a osvěžení v bazénu se pokračovalo a boje vrcholily kolem 16 hodiny. Na prvním místě se umístila domácí dvojice Jana Walterová s Monikou Slabou, která se zejména díky svému tvrdému podání probojovala do finále velmi snadno. Na druhém místě se umístila pardubická dvojice Pavla Rapčáková s Danou Zvárovou. Na nich bylo velmi dobře znát, že pravidelně trénují a pracují na sobě, jejich hra byla i z pohledu trenéra moc pěkná. Bronz vybojovala návštěva z Prague Beach Teamu Eva Křečková s Michaelou Čabanovou, na kterých jsme si také mohli všimnout velkého herního posunu. Trenéři by rádi pochválili i výkon mladé dvojice Nikol Součkové s Terkou Příhodovou. Holky se zkušenějších dvojic nezalekly a odvedly také dobrou práci.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy