Pardubická beach liga mužů a žen 22.3.

Pardubická beach liga mužů a žen 22.3.

Magdalena Podrazilová - středa, 25. března 2015

Turnaje

Pardubice hostily další kolo místní ligy v plážovém volejbalu. Turnaje se zúčastnilo 15 párů žen a 5 párů mužů. Přečtěte si, jak turnaj probíhal.

Abychom stihli odehrát skupiny i pavouka ženského turnaje, začali muži s prvními zápasy až ve 12h. Na začátku turnaje bylo stanoveno, že jakýkoliv dotek sítě je chyba, abychom si tak již zvykali na novou sezónu. Ženská část turnaje odstartovala turnaj v 9h. 15 párů bylo rozlosováno do čtyř skupin. Tři skupiny po čtyřech hrály na dva hranné sety do 21b, jedna skupina po třech párech hrála na dva vítezné sety do 21b.

Turnaj plynul bez větších prodlev, všichni byli vždy včas rozcvičení na správném místě. Když kolem dvanácté hodiny ženy dohrávaly skupiny a začínaly pavouka pro 16 párů s volným losem pro první pár ze skupiny C - Líba Svobodová a Šárka Sýkorová, připojilo se k nám pět mužských párů. Ti hráli pětičlennou skupinu na jednom kurtu. Ženy mezitím postupovaly pavoukem.

V prvním semifinále se potkaly páry Simona Tesařová a Kateřina Skoumalová proti Iloně Krásné a Janě Dolkové, v druhém Eliška a Klára Trunečkovy proti Líbě Svobodové a Šárce Sýkorové. Druhé jmenované páry postoupily do finále, ve kterém nakonec zvítězily Líba a Šárka. Zápas o třetí místo vyhrály holky Trunečkovy.

Mužský turnaj neměl klasické finále a semifinále, vítězný pár Ondřej Kolder a Jíří Kolder určil počet vyhraných setů, na druhém místě se umístil Miloš Takáč s Jaroslavem Choutkou. V případě třetího místa bylo však skóre na sety stejné, rozhodl tedy společný zápas. Na třetím místě se díky vítězství 2:1 proti Honzovi a Martinovi umístili Ondra Prokop s Jirkou Sládkem.

Rádi bychom vás pozvali na další kola Pardubické beach ligy, která se odehrají 19.4. v kategorii mixů a 26.4. v kategorii muži a ženy.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy