Mistrovství ČR do 22 let ovládly páry Valková/Dostálová a Perušič/Váňa

Mistrovství ČR do 22 let ovládly páry Valková/Dostálová a Perušič/Váňa

Jiří Mazgaj - čtvrtek, 13. srpna 2015

Beach volejbal v ČR

O uplynulém víkendu jsme mohli být svědky úžasného beach volejbalového klání, které se konalo v Jihlavě a v Pelhřimově a odhalilo nové mistry ČR mužů a žen v kategorii do 22 let.

MČR žen do 22 let se poprvé konalo v Jihlavě

Poprvé v historii hostila Jihlava mistrovství ČR žen do 22 let. Šampionát se odehrál na třech kurtech vedle aquaparku Vodní ráj, kde také vznikla zbrusu nová tribuna pro až 300 diváků. Od teď se v Jihlavě můžou pořádat oficiální turnaje podporované Českým volejbalovým svazem.

Turnaj odstartoval v sobotu 8. srpna. Zúčastnilo se ho 16 nejlepších párů z celé České republiky a hned první den byl opravdu náročný. Hráčky beach volejbalu musely čelit nejen svým soupeřkám, ale i nepříznivým podmínkám. Teplota dosahovala téměř 35 stupňů a navíc foukal silný vítr. Ten sice hráčky možná čas od času zchladil, ale rozhodně jim velmi nepříjemně korigoval dráhu letu jejich balonu. Druhý den už to bylo s počasím lepší, a tak mohlo finále a boj o třetí místo probíhat důstojněji, jak se na ně patří.

Nejúspěšnější dvojicí mistrovství bylo „ostravsko-pražské“ duo Katka Valková a Nicole Dostálová, které získaly zlaté medaile. Za celou svou cestu turnajem byly poraženy jen v jediném setu, a to ve finále proti dvojici Adamčíková/Komárková. A tak se o vítězném páru rozhodlo až v tie-breaku, který skončil na body 15:13 a vyzněl tedy lépe pro výborně sehrané duo Valková/Dostálová, jenž se zaslouženě staly mistryněmi ČR v kategorii žen do 22 let. Na 3. místě se umístil pár Markéta Bendíková/Magdaléna Dostálová.

MČR  mužů do 22 let v Pelhřimově 

V Pelhřimově v sobotu 8. sprna proběhlo mistrovství České republiky v plážovém volejbalu mužů do 22 let, akce se konala ve sportovním areálu Beachwell. Stejně jako u dívek se začalo v sobotu, opět za nepříznivého počasí. Na bojišti panoval poměrně prudký vítr a jen těžko snesitelné vedro. Utkalo se tady šest nejlepších českých týmu o titul mistra ČR. První den nabídl určitě zajímavé zápasy, ale teprve druhý den ráno v devět hodin se začalo bojovat o postup do semifinále a v době oběda odstartovala dvě semifinálová utkání. 

V prvním vypjatém semifinálovém zápase se utkaly páry Ondřej Perušič/Tomáš Váňa a Jakub Holčík/Jiří Kraffer, ve kterém Jakub s Jirkou podlehli na sety 2:0 (-17,-11). Ve druhém semifinálovém utkání se střetly dvojice David Schweiner/Martin Pihera a Štěpán Trojan/Ondřej Lenc. Tento souboj nabídl zajímavou a napínavou bitvu o třech setech, z které nakonec těžili David s Martinem, kteří se tak mohli se těšit na finálový souboj.

S porážkou v semifinále se lépe vyrovnali Jakub Holčík a Jiří Krafer, kteří v souboji o třetí místo porazili Ondru se Štěpánem ve dvou setech na body 21:19 a 21:12 a umístili se tak na třetím místě.

Martin s Davidem utrpěli první a poslední porážku na tomto turnaji, která přišla až ve finále a vybojovali si tak krásné druhé místo. Nezastavitelné duo Ondra s Tomášem si bez ztráty jediného setu zaslouženě dokráčeli pro úžasné zlaté medaile a stali se tak mistry republiky v kategorii do 22 let! 

Zdroje:

www.cvf.cz

www.isport.cz

www.volejbal-ostrava.cz

www.pejr.info

Foto:

FB Beachwell

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy