Kotlasová a Štochlová v Lotyšsku zabodovaly a přivezly bronz

Kotlasová a Štochlová v Lotyšsku zabodovaly a přivezly bronz

Jiří Mazgaj - čtvrtek, 13. srpna 2015

Beach volejbal ve světě

Teprve 16letá Štochlová a 17letá Kotlasová získaly na mistrovství Evropy v plážovém volejbalu do 18 let v lotyšské Rize bronzové medaile.

Nejočekávanější turnaj minulého týdne, který se konal v Lotyšsku, přinesl pro Českou republiku šťavnaté ovoce. Mladé a příjemné hráčky Tereza Kotlasová a Márie Sára Štochlová mají za sebou obrovský úspěch. V neděli odpoledne se na ME do 18 let umístily na skvělém třetím místě. 

Už od počátku turnaje si svěřenkyně trenéra Rostislava Vorálka počínaly téměř na výbornou. Až do semifinále porazily v Rize všechny dvojice ve dvou setech. Například hned v prvním zápase proti nebezpečné španělské dvojici Moreno/Carro statečně vyhrály v prvním setě na body 22:20 a ve druhém 21:15. Ještě před utkáním o postupu do finále zdolaly Italky ve třetím kole play-off opět na dva sety.

Ale pak bohužel přišlo semifinále a s ním nelehký tvrdý boj proti výbornému nasazenému domácímu páru číslo jedna Graudina/Neciporuka. Tina Graudina a Paula Neciporuka působily velmi sehraně, přestože společně hrály teprve první mezinárodní turnaj. Velkou roli v tom z velké části sehrály i zkušenosti 17leté Tiny Graudinové z mnoha mezinárodních turnajů. Nejvíce si zřejmě cení prvního vyhraného turnaje v Chorvatsku a třetího místa z turnaje do 19 let konaného na severoamerickém kontinentu v Acapulcu, v Mexiku. Tina s Paulou, které měly také opravdu velikou podporu v domácím publiku, porazily naneštěstí právě náš český pár poměrně nekompromisně na body 21:11 a 21:12. Lotyšky nakonec vyhrály i finálové utkání o zlatou medaili.

Duo Štochlová/Kotlasová se ale s porážkou vyrovnalo opravdu dobře, což dokazovala jejich jasná dominance nad švédskou dvojicí Haak/Ahman v souboji o třetí místo a jejich poslední výhra na tomto turnaji. Zde Švédky již po druhé zdolaly ve dvou setech, tentokrát s rozdílem 21:9 a 21:14, a skončily tak na skvělém třetím místě. Holky, jen tak dál!

Zdroj:

http://www.sport.cz/ostatni/micove-sporty/clanek/697069-kotlasova-stochlova-maji-bronz-z-beachvolejbaloveho-me-do-18-let.html

www.cvf.cz

www.fivb.org

www.cev.lu

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy