Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu přálo Němkám a Lotyšům

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu přálo Němkám a Lotyšům

Petr Tlustý - pondělí, 3. srpna 2015

Beach volejbal ve světě

Léto už se blíží ke své polovině a počasí stále přeje sportu, zejména plážovému volejbalu. Minulý týden se evropská beach volejbalová špička sešla v Klagenfurtu v Rakousku.

Stávající mistrovství Evropy v beach volejbalu hostovalo tentokrát Rakousko, konkrétně město Klagenfurt. Začalo se 28. července zápasy ve skupinách a celý turnaj završilo 2. srpna mužské finále. Jak v mužské, tak v ženské kategorii soutěžilo 32 párů z celé Evropy. Pro každou kategorii bylo připraveno až 100 000 euro a jednotlivé vítězné páry čekala krásná výhra 20 000 euro.

V mužské části nás reprezentoval pár Kubala/Hadrava, který nakonec vypadl v 2. kole a obsadil dělené 9. místo. První zápas, který svedli s nizozemskou světoznámou dvojicí Nummerdor/Varenhorst, prohráli v tiebreaku s bodovým rozdílem 15:9. Druhý zápas nastoupili proti švýcarskému páru Gabathuler/Gerson a po nervy drásajícím utkání nakonec česká dvojice podlehla ve třetím setu na body 19:17. Poslední zápas ve skupině svedli Češi proti tureckému páru Gögtepe V./Giginoglu. O zápasu opět rozhodl 3. set, tentokrát ve prospěch našeho páru. V 1. kole opět v tiebreaku porazili ruskou dvojici Koshkarev/Barsouk a v 2. kole je vyřadili, jak jinak, než v tiebreaku, Holanďané Brouwer/Meeuwsen.

Za ženy Českou republiku vzhledem k aktuální situaci nikdo nereprezentoval. Ovšem u sousedů na Slovensku mají důvod k radosti, protože jejich hvězdný pár ve složení Dubovcová/Nestarcová se dokázal probojovat celým turnajem až do semifinále, kde podlehl těžkému soupeři z Německa Ludwig/Walkenhorst 0:2. V boji o 3. místo pak Slovenky nepřehrály polský pár Kolosinska/Brzostek a umístily se tak na nádherném 4. místě.

Výsledky muži:

1. Samoilovs/Smedins J. LAT 

2. Ranghieri/Carambula ITA 

3. Nummerdor/Varenhorst NED

4. Brouwer/Meeuwsen NED 

Výsledky ženy:

1. Ludwig/Walkenhorst GER

2. Ukolova/Birlova RUS

3. Kolosinska/Brzostek POL

4. Dubovcova/Nestarcova SVK  

Zdroj:

www.cev.lu

Obrázek: 

FB Dubovcová - Nestarcová


Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy