Největší beach volejbalová událost roku 2015 je u konce

Největší beach volejbalová událost roku 2015 je u konce

Petr Tlustý - středa, 8. července 2015

Beach volejbal ve světě

Urputné boje o medaile, nervy drásající zápasy, euforická vítězství a zdrcující porážky. Slzy a radost. Výměny do konce dechu a neuvěřitelná houževnatost všech týmů. Na letošním Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Nizozemsku se střídaly nejrůznější emoce v doprovodu neutuchajícího jásotu fanoušků.

Mistrovství světa v plážovém volejbalu v Nizozemsku, které trvalo od 26. června do 6. července, je u konce. Za celou dobu konání tohoto turnaje se odehrálo celkových 208 zápasů v mužské a ženské kategorii a rozdal se až milion dolarů mezi všechny vítězné páry.


Na letošním mistrovství jasně dominovaly týmy z Brazílie a to jak mužské, tak ženské. Ve finále mužů proti sobě bojovali domácí pár z Nizozemska Nummerdor/Varenhorst a brazilské jedničky Alison/Bruno Schmidt. Žádný z párů nedal tomu druhému nic zadarmo a o vítězství se rozhodovalo až v těsném tie-breaku, který nakonec ovládlo duo z Brazílie s bodovým poměrem 22:20. Zápas o 3. místo spolu svedly páry z USA Lucena/Bruner a opět dvojice z Brazílie, tentokrát ve složení Pedro Solberg/Evandro. Brazilci nedali Američanům šanci a zválcovali své soky 2:0 na sety.


V kategorii žen, na rozdíl od mužské části, kde byly ve finále „pouze“ dva páry z Brazílie, byl boj o medaile kompletně v režii brazilských ženských týmů. Jak finále, tak i boj o třetí místo, přinesly velice vyrovnané zápasy. V ženském finále se proti sobě postavily brazilské dvojice ve složení Lima/Fernanda a Barbara/Agatha, kde druhé jmenované toto klání opanovaly a odešly jako celkové vítězky. V boji o bronz proti sobě stanuly Němky Holtwick/Semmler a Brazilky Antonelli/Juliana. Tento zápas se rozhodl až ve třetím setu, ve kterém pár z Brazílie opět potvrdil svou roli favorita a zvítězil 15:9.


Česká republika měla na tomto mistrovství také své favoritky a to jmenovitě Sluková/Kolocová a Bonnerová/Hermannová. Kiki a Maki se úspěšně dostaly až do fáze play-off, kde nestačily na pár Italek Menegatti/Orsi Toth. Bonnerová s Hermannovou naneštěstí vypadly už ve fázi skupin a dál do turnaje nezasáhly.


Zdroj:
http://netherlands2015.fivb.org/en

Obrázek:

http://www.fivb.org/Vis2009/Images/GetImage.asmx?No=54451&type=Press&maxSize=1663

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy