Svazové turnaje v České republice

Svazové turnaje v České republice

Petr Tlustý - úterý, 30. června 2015

Plážový volejbal

Většina turnajů, pořádaných Českým volejbalovým svazem, je určena všem – od žactva a juniorů až po dospělé. Nabízíme Vám jejich výčet a základní rozdělení.

Turnaje určené výhradně pro žáky a juniory jsou označovány jako U16-22, podle věku. Mladší hráči,  na rozdíl od dospělých, bojují výhradně o body do národního beach volejbalového žebříčku a snaží se tak kvalifikovat na Mistrovství ČR. Junioři mohou získat body na soutěžích jako Český pohár, Český pohár oblastní a potom také na samotném Mistrovství ČR.

Turnaje, na kterých nejde pouze o body, ale i o prize money, jsou většinou: Letní pohár, Český pohár, Mistrovství ČR a také Super pohár.

V Letním poháru mají sportovci možnost si zahrát až o 10 000 korun v každé kategorii, přičemž tento turnaj je událostí čistě jen pro dospělé páry mužů a žen.

Český pohár je peněžně zajímavější – jak v kategorii mužů, tak v kategorii žen si mohou soutěžící páry zahrát až o 50 000 korun.

Na Mistrovství ČR se sjíždějí sportovci z celé republiky, tudíž je zde větší konkurence a tím pádem také možnost podívat se na kvalitní beach volejbal. Dospělé páry mají opět možnost zahrát si o výhry v peněžní podobě, které zde činí 60 000 korun pro každou kategorii.

Asi nejprestižnějším beach volejbalovým turnajem u nás je Super cup. Je to soutěž výhradně pro dospělé páry a zúčastnit se ho mohou i zahraniční dvojice. Všechny sportovce na něj láká vysoké prize money, které dosahuje 100 000 korun pro každou kategorii zvlášť.

Výše zmíněné turnaje se konají v letní sezóně, která se zahajuje v květnu. Avšak ani v zimě beach volejbal turnajově nezahálí. Nejprestižnější českou soutěží v zimní sezóně je halové mistrovství, které je určeno všem kategoriím. Tento turnaj se odehrává na beach volejbalových kurtech krytých nafukovací halou. Tento rok se soutěžilo o pozoruhodných 129 000 korun (30 000 v ženské kategorii a 99 000 v kategorii mužské). 


Zdroje: http://www.cvf.cz/


Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy