První Evropské hry hostí Ázerbajdžán ve svém hlavním městě Baku

První Evropské hry hostí Ázerbajdžán ve svém hlavním městě Baku

Petr Tlustý - středa, 17. června 2015

Beach volejbal ve světě

První Evropské hry svého druhu, sportovci z celé Evropy, 30 disciplín, mezi nimiž je také plážový volojebal. A samozřejmě sportovci z České republiky, kteří se účastní většiny sportů, včetně už zmíněného beache.

Evropské hry jsou sportovní událostí pro sportovce z celé Evropy, které se konají každé 4 roky. První Evropské hry se konají od 12. do 28. června 2015 v Ázerbajdžánu ve městě Baku. Při těchto hrách bude mezi sebou soutěžit na 6000 sportovců z 50 zemí, přičemž Českou republiku bude zastupovat až 127 atletů ve většině z celkových 30 disciplín.

Motivací pro sportovce je, kromě medailí a prestiže, také možnost se kvalifikovat na olympijské hry v brazilském Riu, které se budou konat příští rok. Tato možnost se jim naskytne hned u 12 sportů, ve kterých se mohou na olympiádu buď kvalifikovat přímo , nebo získat body potřebné pro kvalifikaci.

Jedním ze sportů na Evropských hrách je také beach volejbal, ve kterém se bude soutěžit od 16. do 21. června. Toho se zúčastní dohromady 64 týmů, přičemž v jednotlivých kategoriích mužů a žen bude 32 párů. Českou republiku budou za muže reprezentovat páry Kubala/Hadrava a Kufa/Dumek. Stejný počet párů bude bojovat pod naší vlajkou také v kategorii ženy, budou to týmy Řeháčková/Gálová a Žolnerčíková/Jakubšová.

Další Evropské hry bude hostit v roce 2019 Nizozemsko.

Zdroj: http://www.eurolympic.org/en/http://www.bbc.com/sport/0/31734922

Foto: http://www.baku2015.com/




Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy