Ricardo s oslavencem Emanuelem ovládli turnaj v Salvadoru

Ricardo s oslavencem Emanuelem ovládli turnaj v Salvadoru

Adam Mašek - čtvrtek, 16. dubna 2015

Beach volejbal ve světě

Nový článek zveřejňujeme k 42. narozeninám Emanuela Rego. Beach volejbalové legendy senzačně ovládli turnaj v brazilském Salvadoru a přidali tak další vítězství do své bohaté sbírky. Ve finále Brazilské tour přehráli mladíky Gustava Carvalhaese a Allisona Cittadina poměrem 2:1 na sety (19-21, 21-16, 15-11).   

Jak Emanuel Rego, tak Ricardo Santos už ve svých životech překročili hranici 40 let, ovšem ze svého talentu a umu, neztratili vůbec nic. Poté, co nedávno oznámili svůj společný návrat na beach volejbalové kurty, dosáhli teď na své první vítězství. Přesně před měsícem navíc hráli finále posledního turnaje Brazilské tour v Jabotao de Guararapes, ve kterém ovšem tehdy podlehli další zvučné dvojici brazilských špičkových hráčů, Evandro/Pedro Soldberg. 

''V posledních třech turnajích jsme se postupně zlepšovali a dneska to vše vyvrcholilo. Cítím, že jsme se s Ricardem posunuli opět trochu dále, '' uvedl Emanuel. Mám velkou radost z nastupující generace mladých brazilských hráčů. Jsou plní energie a přinesli svěží vítr a konkurenci. Je důležité, aby se neustále snažili prosazovat a zlepšovat,'' dodal Emanuel v narážce na své finálové protivníky.

A že Gustavo Carvalhaes a Allison Cittadina plážový volejbal hrát umí, prokázali už před dvěma lety, kdy ovládli mistrovství světa hráčů do 21 let, které organizovala FIVB. Na legendární duo Emanuel/Ricardo, které se mimo jiné může pyšnit zlatými medailemi z olympijských her v Aténách 2004 nebo titulu mistrů světa z roku 2003, to ale tentokrát nestačilo. 

Ricardo s Emanuelem mohou navázat dalším vítězstvím v Brazilské tour 27. dubna až 5. května, kdy se hraje další díl tohoto okruhu, tentokrát v Maceiu.  

zdroj: FIVB

foto: Marcel Mysliveček

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy