První turnaj v beach rugby žen v Benešově

První turnaj v beach rugby žen v Benešově

Michaela Majzúnová - pátek, 20. prosince 2013

15. 12. 2013 se v Benešově u Prahy konala premiéra turnaje v ženském beach rugby. Utkalo se proti sobě pět týmu. 

15. 12. 2013 se v Benešově u Prahy konala premiéra turnaje v ženském beach rugby. Utkalo se proti sobě pět týmu. Většina družstev byla poskládaná z týmů první i druhé ligy ženského rugby. Jeden z týmu byl ovšem složen částečně z hráček rugby nehrajících, kterým patří uznání, že neměly strach hrát proti takovým ženám, které reprezentují v rugby ČR a jejich úsilí bylo určitě rovnocenné a zpečetěno mnoha položenými body. Hrálo se herním systémem každý s každým, kde poslední zápasy byly již dost vyčerpávající, což se někomu zdát nemusí, když se hraje "jen" 5x5 minut. Role rozhodčího se ujal Tony Novak, který za námi přijel z Plzně a měl všechny zápasy perfektně ve svých rukou, patři mu náš dík. Nehrálo se na klasický rozměrech, ale hřiště bylo zmenšeno, což nakonec vůbec nebylo na škodu, protože se hrálo čtyři na čtyři a ještě zbylo pár hráček každému týmu na střídání. Celý turnaj byl pojat jako sranda match, ať si ho hráčky pořádně užijí a ať se ukáže, jestli má do budoucna cenu tyto tunaje opakovat. Po zpětné vazbě od trenérů a hráček jsme se dohodli, že by nebylo špatné využít zimního období, kdy se nehraje klasická liga a turnaje pořádat. Hráčky tak budou mít příležitos utkat se s týmy z jiné ligy a pobrat zkušenosti nebo naopak okoření svůj zimní tréninkový plán. Budeme rádi, když na dalším turnaji uvidíme více týmů, ty nemusí být složené jen z ragbistek, ale sportovkyň, jenž si rády zkusí nový sport, který by je mohl chytnout.

Tento premiérový díl vyhrál tým Lazybugs, za nimi říčanské Laple, bronzová sparta, na čtvrtém místě Chiméra (některé hráčky neragbistky) a nakonec holky z Českých Budějovic, které přijely sbírat zkušenosti, jelikož je to tým v lize mladý a nový a věřím tomu, že se něčemu naučily, jejich nadšení bylo výborné a určitě se těší na další díl, kdy mohou předvést, jak se zlepšují. Nemluvě o tom, že pro ně hra na písku byla stejně jako pro Laple premiérou. 

 

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy