FIVB rozhodlo o nejlepších hráčích roku 2016

FIVB rozhodlo o nejlepších hráčích roku 2016

Tereza Knížková - úterý, 25. října 2016

Beach volejbal ve světě

Ačkoli už je po sezóně, mají hráči světového okruhu FIVB stále důvod k oslavám. A to i bez přímých zákroků na písku. Řeč je o cenách pro nejlepší hráče FIVB za rok 2016. V nich letos zazářila především Laura Ludwig a Bruno Schmidt.

Německá beachvolejbalistka Laura Ludwig získala v letošním hlasování hned dvě ceny, a to včetně prestižního ocenění pro Nejvýjimečnější hráčku. Zároveň si letos „vypinkala“ titul Sportovkyně roku a dohromady tak byla za svou kariéru oceněna celkem sedmkrát. Dvakrát se hlasující shodli také na jméně Larissy Franca z Brazílie (Nejlepší útok, Nejlepší nahravačka).

Po jedné ceně si „odnesly“ Brazilka Eduarda „Duda“ Lisboa (Nováček roku), Kanaďanka Heather Bansley (Nejlepší obrana), Němka Kira Walkenhorst (Nejlepší blokařka), Švýcarky Joana Heidrich (Skokan roku) a Nadine Zumkehr (Nejvíce inspirativní hráčka) a Američanky April Ross (Nejlépe podávající hráčka) a Kerri Walsh Jennings (Nejlepší smečařka). Kerri je zároveň držitelkou rekordních 25 kariérních ocenění. O jednu více nasbíral jako plážový volejbalista už jen Američan Phil Dalhusser.

Králem neboli Nejvýjimečnějším hráčem roku 2016 se mezi muži stal Brazilec Bruno Schmidt, který toto ocenění získal už podruhé v řadě. Bruno, který je v současnosti držitelem deseti kariérních cen, byl zároveň jmenován Nejlepším hráčem v obraně a Sportovcem roku.

Mezi dalšími byli jmenováni Phil Dalhausser (Nahrávač roku), Brazilci Alison Cerutti (Nejlepší smečař), Evandro Goncalves (Nejlépe podávající hráč) a Gustavo „Guto“ Carvalhaes (Nováček roku), Ital Paolo Nicolai (Nejlepší blokař), Lotyš Janis Smedins (Nejlepší útočník), Piotr Kantor z Polska (Skokan roku) a Nizozemec Reinder Nummerdor (Nejvíce inspirativní hráč). 

Ocenění se udělují na základě hlasování, kterého se kromě hráčů účastní také trenéři, rozhodčí a další důležití pořadatelé FIVB okruhu. S výběrem nejlepších hráčů sezóny začala federace v roce 2005.

Zdroj a fotografie: www.fivb.org

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy