První liga mužů a žen zaplnila halu na Vítkově

První liga mužů a žen zaplnila halu na Vítkově

Kristýna Marková - pondělí, 19. října 2015

Turnaje

Po dlouhé době jsme měli pouze jeden hrací den, a to neděli 18. října. Třetího kola Beach Service Tour se zúčastnilo 24 párů. Kromě bodů se hrálo o ceny našich partnerů Hiko, Big shock!, Adidas Coty a Stample.

O pražský turnaj projevil zájem takový počet beachařů, že jsme museli řešit pro nás nevšední problém. Jestli máme navýšit kapacitu, nebo doplnit hlavní soutěž o kvalifikace. Přihlášení do turnaje se již nasazuje dle bodů získaných z odehraných turnajů tour. Tudíž nerozhoduje čas a den přihlášení. Ve snaze vyjít všem co nejvíce vstříc jsme obvolali všechny mužské páry a po dohodě s nimi jsme odložili start mužské kategorie na třináctou hodinu. Díky tomu si mohlo zahrát více žen. Co naplat, většina ženských párů se na poslední chvíli stejně odhlásila.

Vzhledem k navýšené kapacitě jsme potřebovali odstartovat první zápasy přesně v devět hodin. Okolnosti tomu však nechtěly a většina párů, co přijela autem, přišla se zpožděním. V den turnaje se totiž zrovna čistila celá Koněvova ulice.

Jak se dařilo ženám?

Celkem si k nám přišlo zahrát třináct párů žen. Rádi jsme u nás viděli i staré známé tváře, které si Vítkov přišly vyzkoušet vůbec poprvé. Ve čtyřech skupinách ženské páry bojovaly o první dvě místa, aby postoupily do osmičkového vítězného pavouka. Zbylé páry sestoupily do pavouka o místo deváté. Vypadlé hráčky v prvním kole si ještě zahrály skupinu o finální 11. místo. 

Vítězkami turnaje se staly Anča Štěpánková s Jitkou Koreckou, které ve finále porazily naši zkušenou dvojici Gabču Příhodovou s Dančou Zvárovou. Na bronzové příčce se umístily Ali Dutková s Míšou Hlavovou. Bramborovou příčku vybojovaly Markét Nedbálková s Pájou Průchovou. Vítězným párem spodního pavouka se staly Majda Podrazilová s Janou Slabejovou.  Vítězkám moc gratulujeme!

A jak na tom byli muži?

Pánové dorazili na Vítkov po poledni, aby přesně v jednu zahájili turnaj prvními zápasy. Mužské kategorie se zúčastnilo jedenáct párů. Vytvořili jsme tak tři skupiny, ze kterých opět postupovalo osm párů do bojů o první místo. Zbylé tři páry vytvořily skupinu, ve které měly hrát o místo deváté. Zápasy v této skupině se však nakonec, ať už ze zdravotních nebo z časových důvodů, skrečovaly. Vítězi mužské kategorie se stali Lukáš Krist s Tomášem Kovářem. Stříbrnou příčku obsadili Martin Neprášek s Vojtou. Bronz vybojovali Martin Bárta s Ondřejem Rédlem. Vítězům gratulujeme!

Zejména mužské kategorii se omlouváme za zdržení, které během turnajového dne průběžně narůstalo z různých důvodů. Pro příště budou učiněny kroky, aby se tato situace již neopakovala. Doufáme, že se se všemi uvidíme zase na dalším kole, tentokrát v Pardubicích 1. listopadu. Nezapomeňte se vy, co chcete naši tour hrát, hlásit i na mimopražská kola. Abyste příště nebyli pod čarou právě vy! To by byla škoda.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy