První říjnový víkend jsme strávili jak jinak než na písku

První říjnový víkend jsme strávili jak jinak než na písku

Kristýna Marková - čtvrtek, 8. října 2015

Turnaje

Na víkend 3. a 4. října budeme dlouho vzpomínat. Sobotu jsme strávili s tou nejlepší partou dětí a rodičů v Pardubicích, kde jsme organizovali druhou ligu mixů. Mixů trošku netradičních, jelikož na jedné straně kurtu spolu hráli dospělí s dětmi. V neděli jsme v Benešově v poklidném tempu odehráli první ligu mužů a žen. Kdo po prvních kolech vede žebříčky?

Sobota, 3. 10., 8:30, Pardubice

Rozespalí přijíždíme do Pardubic. Vezu plné auto trenérů, kteří si dnes zahrajou se svými pardubickými svěřenci. Před halou je už zástup nedočkavců, kteří si na koloběžkách přijeli vyzkoušet svůj první turnaj. Trenéři spolu s rodiči si mezi sebou rozdělují naše mladé naděje. Vzniká tak sedm dvojic. Jednou z nich je i Honza Bouška a jeho parťačka Andrea, které jsme moc rádi po dlouhé době viděli opět u nás na písku. Všechny dvojice čeká šest zápasů.

Já jen občas vypomáhám, když někdo potřebuje nahradit z důvodu nedostatku sil nebo chvilkového odskočení na půlmaraton. Ano, i takoví nadšenci se nacházejí. Jmenovitě Dan Strnad v jeden den stíhá nakonec asi osm zápasů, jelikož si ještě přidává, a mezitím také zvládá odběhnout půlmaraton podél Labe.

Z dětí v Pardubicích máme obrovskou radost, jelikož krom prima party jsou to děti velmi šikovné a za rok trénování u Endyho udělaly obrovský posun. Klobouk dolů všem nehledě na umístění!

Absolutními vítězi se stávají Bety Ročková (navštěvující náš kroužek jeden měsíc) s Danem Strnadem (maratoncem, za kterého jsem občas zaskočila). Na stříbrnou příčku dosahují Jirka Dostál s Bobem Zýkou. Bronz vyhrávají Miloš Takáč s Kájou Michajlíkovou a bramborami se stávají Endy s Míšou Kodetovou. Už teď se těšíme na další akci v Pardubicích, která se bude konat 25. října.

Neděle, 4. 10., 8:30, Benešov

Po velmi vydařené sobotě jsem byla plna očekávání, jak dopadne druhé kolo první ligy mužů a žen. Do Benešova za námi přijelo celkem 17 párů. Ženy byly rozděleny do tří skupin po třech, muži do dvou skupin po čtyřech. I v neděli se zde sešla spousta dobrých hráčů a na mnohé zápasy byla radost pohledět.

Mužskou část po skupinách čekal osmičkový pavouk. U žen bojovaly dvojky a jednička s nejhorším skórem o postup do semifinále. Trojky si mezi sebou zahrály skupinu o sedmé místo.

Celým turnajem se poměrně hladce probojovaly Terka a Gabča Příhodovy, které ve finále porazily mě s Jančou Walterovou 2:0 na sety. Na třetím místě se po urputném boji umístily Jana Slabejová s Bárou Kuncovou, které na bramborovou pozici posunuly také výborně hrající duo Elišku Málkovou s Katkou Průchovou. Nejlepšími muži dne se stali Endy Takáč s Patrikem Maliosem, kteří ve finále porazili Jardu Pešťáka s Michalem Nečesánkem. Bronzovými se stali Kuba Vála s Filipem Šťastným po skreči bramborové dvojice Miloše Takáče a Michala Gottwalda.

Benešov hostí další turnaj hned tuto sobotu, máme posledních pár volných míst, tak se hlašte!

Ve výsledcích již také najdete odkazy na žebříčky. Podívejte se, jak si vedete!

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy