Dva dny, dvě kategorie, dvě města, nespočet zápasů

Dva dny, dvě kategorie, dvě města, nespočet zápasů

Kristýna Marková - pátek, 2. října 2015

Turnaje

Poslední zářijový víkend jsme na vítkovských a benešovských kurtech odehráli další ze série turnajů Beach Service Tour. Ačkoliv se jednalo o prodloužený víkend, účast byla poměrně hojná.

Sobota, 26. 9., 2. liga mužů a žen na Vítkově 

Druhá liga mužů a žen měla svoji premiéru. Kolem deváté hodiny ranní se kurty začaly plnit rozcvičujícími se hráči. Na turnaj dorazilo celkem třináct párů, z toho dobrou polovinu tvořily naše mladé naděje.

Zápasy se rozehrály ve třech tříčlenných a jedné čtyřčlenné skupině. Následoval osmičkový pavouk o první místo, do kterého postoupily první dva páry ze skupiny. Ti, co se do pavouka neprobojovali, vytvořili další, pětičlennou skupinu, ve které hráli systémem každý s každým o místo deváté.

Mladí hráči zvládli přechod z mini beache poměrně bravurně, alespoň co se sportovních výkonů týče. Co se chování a přístupu k turnaji týká, čeká trenéry ještě dlouhá cesta. Nejdále to z mladých pískomilů dotáhli Filip Šantrůček s Viktorem Dostálem, kteří obsadili mezi muži čtvrté místo. Bronzovou příčku v ženské kategorii vybojovaly sestry Příhodovy, které předvedly nádherný výkon.

První dvě místa obsadily již zkušené hráčky, které zelenáčům nedaly šanci. Stříbrné skončily Kačky – Průchová a Hošková – z Levitas. Vítězkami turnaje se staly Eva Krystýnková s Luckou Kapustovou.

Neděle, 27.9., Mixy, turnaj dětí v Benešově

Neděli jsme zahájili v Benešově turnajem dětí do deseti let a dalším kolem Beach Service Tour v kategorii první ligy mixů. Jestli jsme halu dobře postavili, si přišly vyzkoušet děti z Benešova i Prahy. Malým raubířům byla připravená společná rozcvička, trénink a nácvik herních situací. Poté, co se děti zahřály a rozehrály tréninkem, zahájily turnaj. Turnaj byl velmi vyrovnaný, na královnu byla pasována Natálka Bartáková, jejíž vítězství bylo určeno až na základě uhraných bodů. 

Kolem desáté hodiny se začala hala plnit mixovými páry, které za námi dojely i z Prahy a okolí Benešova. Turnaje se nakonec zúčastnilo devět dvojic, jelikož jeden pár nedorazil bez omluvy. Odehrály se dvě skupiny, jedna po čtyřech párech, druhá po pěti. Druzí ze skupin svedli boje se třetími v předkole. Ti, co vyhráli, se následně utkali s vítězi skupin v semifinále. Prohraní ze skupin si společně zahráli o 7. místo.

Vítězové turnaje příliš nepřekvapili, zlato putuje učitelům Radku Voštiňákovi a Kláře Horákové. Stříbrní překvapili velmi. Kristýna Marková s Lukášem Uherem se probojovali do finále, v němž podlehli papírově lepší dvojici až ve třetím setu. Bronzoví skončili Miloš Takáč s Marií Borůvkovou.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy