Další úvodní kolo Tour je za námi. Tentokrát Sport Vítkov hostil první ligu mužů a žen

Další úvodní kolo Tour je za námi. Tentokrát Sport Vítkov hostil první ligu mužů a žen

Kristýna Marková - úterý, 22. září 2015

Turnaje

Jako by počasí vědělo, že v sobotu hrajeme opět Beach Service Tour. Podzim vystřídalo léto, a my tak mohli hrát v příjemných teplotách blížících se třicítce. Turnaj mužů a žen dosáhl plné kapacity 22 párů. Díky tomu se mohli vítězové těšit na ceny našeho generálního partnera Stample.

Po dlouhé době se muži ukázali být aktivnější. Na Vítkově se kolem deváté hodiny sešlo 14 dvojic této kategorie. Ženy jsme nechali vyspat a poslali je na kurty až na 11 hodinu. Kluci byli rozděleni do dvou skupin po čtyřech a dvou skupin po třech. Po skupinách se hráli dva osmičkoví pavouci: jeden o první místo, druhý o místo deváté. 

Na kurtech, kde hrály tříčlenné skupiny se kolem jedenácté hodiny začaly rozehřívat ženy, které se dostavily v plném počtu 8 párů. Nakonec jsme však musely čekat, než odbije poledne. Kluci si chtěli turnaj užít a snad každý zápas končil tiebreakem. Ženy tak v poledne nastoupily ve dvou čtyřčlenných skupinách. Po skupinách se všechny páry potkaly v osmičkovém pavouku a dostaly tak ještě jednu šanci zabojovat o přední umístění.

V době, kdy ženy bojovaly ve skupinách, již muži zahájili zápasy v pavouku. Bez menšího zaváhání a jediné prohry se vítězi turnaje stali Tomáš Kovář s Lukášem Kristem a odnesli si domů vysavače Eta Sting od hlavního partnera Stample. Krom toho, že mají kluci s čím uklízet, budou i vonět díky Adidas Coty a budou plní energie díky Big Shock! nadílce. Na místě druhém se umístili Ondřej Prokop s Michalem Palasem, bronzoví zůstávají David Hroníček s Martinem Chlupáčem. Bramborami se stali Petr Sixta s Jiřím Sládkem. Je ovšem potřeba také vyzdvihnout vítěze spodního pavouka Adama Koutného s Markem Brothánkem, jelikož turnaj to byl nabitý a každé vítězství bylo cenné.

Finále žen se kvůli různým prodlevám odehrálo až za tmy, což nám snad dámy odpustily. Příště se polepšíme lehkou změnou v systému, pátým kurtem a místem pro rozcvičování. Vítězkami se staly vždy milé a usměvavé Klára Vondráková s Evou Krystýnkovou, které porazily ve finále v tiebreaku naši dvojici Hanču Ledvinkovou s Majdou Podrazilovou. Po skreči návštěvy z Plzně Ivy Dezortové s Veronikou Srbovou, které musely běžet na vlak, se na třetím místě umístily Petra Parobková s Markét Nedbálkovou. I vítězky ženské kategorie se mohou pyšnit novým pomocníkem do domácnosti od společnosti Stample, kosmetikou od COTY a dobrotami od Big Shock!.

Na další kolo první ligy mužů a žen se můžete těšit 4. října v našem areálu v Benešově u Prahy. Turnaj již bude probíhat v hale.


Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy