MS v beach volejbalu se na přelomu června a července uskuteční v Holandsku

MS v beach volejbalu se na přelomu června a července uskuteční v Holandsku

Tomáš Jakl - úterý, 7. dubna 2015

Beach volejbal ve světě

Mistrovství světa v plážovém volejbalu, které se uskuteční na přelomu června a července v Nizozemsku, bylo v pondělí v holandském Haagu rozlosováno. Své protivníky se dozvěděli účastníci v ženské i mužské části. Turnaj se bude konat ve čtyřech městech - Amsterdamu, Apeldoornu, Rotterdamu a Haagu. V Haagu celé mistrovství vyvrcholí 6. července mužským finále.

Haag, třetí největší město země tulipánů, bude od 26. června do 6. července hlavním městem plážového volejbalu. Uskuteční se zde zahajovací zápasy žen i mužů, boje ve skupinách, vyřazovací boje a také bitvy o cenné kovy v obou kategoriích. Až po boje ve čtvrtfinále se bude hrát také v dalších třech městech. Jedním z nich je hlavní město Nizozemska Amsterdam. Dále pak Rotterdam a Apeldoorn. 

Muži budou zápolit ve 12 skupinách po čtyřech párech. Skupiny A, H a I mají své místo konání v Haagu. Účastníci skupin B, G a J budou zápasy hrát v Amsterdamu. V Apeldoornu budou kurty připraveny pro páry ze skupin C, F a K. A zbývající skupiny D, E a L najdou své působiště v Rotterdamu. Všichni účastníci mužských skupin jsou známi. Jen ve skupině I bude pomocí divoké karty dosazen poslední pár z domácího Nizozemska. Žádný český mužský pár se MS nezúčastní.

Ženy mají uspořádání skupin totožné jako muži jen s rozdílem, že divoká karta pro vybraný pár připadne do skupiny L a bude rovněž z Holandska. V hlavní soutěži má Česká republika dva páry. Jedničky - Markétu Slukovou s Kristýnou Kolocovou, které budou bojovat ve skupině E s Polkami, reprezentankami Číny a Maroka. Druhý pár ve složení Martina Bonnerová a Barbora Hermanová má své místo ve skupině D rovněž v Rotterdamu a soupeřkami jim budou páry z Řecka, Venezuely a Uruguaye.

Foto: http://www.cev.lu

Web: http://netherlands2015.fivb.org/en

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy