Příměstské tábory na Gutovce a v Nedvězí

Příměstské tábory na Gutovce a v Nedvězí

Tereza Příhodová - sobota, 31. července 2021

Klub

A je to zase tady. Prázdniny jsou v plném proudu a s nimi i naše příměstské beachvolejbalové tábory. Tak se pojďme podívat, jak to probíhá v Praze na Gutovce a v Nedvězí.

Druhý týden prázdnin začal vůbec první pražský kemp za rok 2021. Účast byla bohatá a tak se trénovalo ve 3 tréninkových skupinách. Na každou připadala jedna trenérka- já, Terka Saglová a Naty Ratajová. Aby kemp nebyl monotónní, na každý den jsme si připravily pro hráče trénink určitého herního prvku, kterému jsme se věnovali po celý den. Zároveň jsme si skupiny střídaly, aby si nás pořádně užily. Po čtyřech dnech trénování beach volejbalu, atletiky, hraní Dobble a pečení dobrot pro trenérky nás čekal turnajový den. Dopoledne se začal hrát systém King & Queen v rámci tréninkových skupin a odpoledne se nejlepší z nejlepších utkali proti sobě. Dětskou kategorii ovládl Filip Varyš, začátečnickou Kryštof Mach a kategorii pokročilých, která byla rozdělena na holky a kluky, vyhráli Tomáš Cafourek a Bára Jandová.

Týden poté, počínaje 19. červencem se odstartoval přípravný kemp na MČR U20 v Nedvězí. Jak už napovídá předchozí věta, účastníci, včetně mě, byli většinově ve věku do 20 let, ale zúčastnila se i skupina mladších hráčů pod vedením Terky Saglové. Naší výkonnostní skupinu měl na starost Miloš Takáč a jako psychická i trenérská podpora byla Týnka Marková. Endy Takáč se staral o obědy všech nenasytných hráčů a vařil doslova ve dne v noci. No ale zpátky k beach volejbalu. Dopolední tréninky se skládaly z kompenzačních či posilovacích cvičení a následným nácvikem servisu a příjmu. Dalo by se říct, že se jednalo o kemp na míru, protože jsme mohli s Milošem konzultovat cvičení a bylo nám vyhověno v našich žádostech a potřebách. Na konci, těsně předtím, než se všichni rozutekli na nádraží směr MČR nebo jiné turnaje, se opět konal turnájek. Tentokrát nám vyšel počet akorát a mohli jsme si zahrát mixový turnaj ve stálých dvojicích. Hrdě můžu prohlásit, že jsem se prvního místa (sice jen o pár bodů) zmocnila já s Danem Kolouchem. Juchuu!

No ale pojďme se podívat ještě na poslední červencový kemp. A hádejte kdo tam byl. Já. Haha, to by nebylo ono, abych někde chyběla. Tentokrát jsem byla opět jako trenérka a měla jsem k sobě na pomoc Karla Malého. Řádili jsme na Gutovce s poměrně malým počtem hráčů, ale o to větší pohoda to byla. Na tento týden jsme zvolili taktiku tréninků tak, že jsme zadali na začátku cvičení na všechny hrací prvky, z toho jsme vypozorovali nejslabší údery a na základě toho jsme sestavovali následující tréninkové dny. O pauzách jsme rozebírali světové beachvolejbalisty, hráli hry a jeden den jsme dokonce fandili týmu Perušič&Schweiner na olympiádě. Zkrátka užitý týden. O zakončení se postaral Kája s volnou hrou a kompenzacemi.

No to jsem se rozepsala. Každopádně alespoň vidíte, že si toho z takového kempu můžete hodně odnést. Těším se na další a těším se, že se někde uvidíme i my!

Příhy

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy