Poslední předvánoční kolo nejšikovnějších mužů a žen

Poslední předvánoční kolo nejšikovnějších mužů a žen

Hana Ledvinková - úterý, 22. prosince 2015

Turnaje

Sedmé kolo Beach Service Tour (#BST) se stalo znovu fajn stráveným dnem na písku vítkovského areálu. Soutěže se zúčastnilo 11 ženských a 10 mužských týmů, přičemž na to, jak to ráno vypadalo bledě, jsme turnaj zvládli odehrát v poměrně příjemném čase.

Mužský turnaj jsme hráli systémem dvou skupin po třech a dvou dvojčlenných skupin. První dva páry ze všech skupin si zahrály předkolo o postup do semifinále. Zbylá šestka týmů bojovala ve dvou paralelních skupinách o pátou příčku. Pátý flek patřil Tomáši Kovářovi s Jirkou Medlínem, kteří v nedělních bojích podlehli pouze vicemistrům ČR ve dvou zápasech. Těsně pod stupínky vítězů se umístil Michal Palas s Davidem Hroníčkem, kteří byli ve vyrovnaném tie-breaku pokořeni Martinem Bártou a Ondrou Rédlem. Do finále se probojovali Honza Dumek s Bobbem Kufou, každý po boku jiného, mladého juniorského hráče. Dumi si vzal pod křídla Vášu Berčíka, Bobb zase Kubu Válu. Zápas to byl napínavý až do samého konce, kdy, znovu v tie-breaku, vyhrál Bobb s Kubou. O velmi kvalitní a napínavé zápasy nebylo v mužské kategorii nouze!

Ženské páry jsme také rozdělili podle nasazení do čtyř skupin po třech, popř. po dvou. Třetí ze skupin měly smůlu a zahrály si už jenom dva zápasy ve skupině o 9. místo. První dvě nejúspěšnější dvojice bojovaly o postup do semifinále a dále dohrávaly o umístění. Pátý flek tady patřil Tanje Diechtler s Martinou Trigilou, které spolehlivě ovládly prostředního pavouka. Nad nimi se umístily jejich přemožitelky, Týna Romová s Kájou Janouškovou, které ale nestačily na třetí Majdu Podrazilovou s Míšou Majzúnovou. Druhé místo si z turnaje odnesly Terka Kvapilová s Kristýnou Posltovou a první flek ovládly Olča Žídková s Ivčou Votípkovou.

Vítězům gratulujeme, poraženým přejeme hodně štěstí do dalších zápasů!

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy