Víkendové turnaje: Nechyběly sladkosti, perníkové trofeje a soutěž o šampaňské

Víkendové turnaje: Nechyběly sladkosti, perníkové trofeje a soutěž o šampaňské

Hana Ledvinková - úterý, 24. listopadu 2015

Turnaje

Další turnajový víkend je za námi. Tentokrát se v Praze na Vítkově hrály první večerní mixy, na benešovských kurtech se proháněly ženy i děti a v Pardubicích, kde byla účast nejhojnější, se proti sobě postavily smíšené páry. Chcete znát vítěze?

Autoři textu: Jarda Pešťák, Hanka Ledvinková, Veronika Johanová

Pátek, 20. 11., Praha Vítkov - Open páteční mixy

V pátek se konal první večerní beachvolebalový turnaj mixů v areálu Sport Vítkov. Pořadatelství se zhostil Jarda Pešťák, který přivítal hráče před 18. hodinou sladkostí ke startovnému. Turnaje se nakonec účastnilo 5 párů, které odehrály skupinu každý s každým. Turnaj měl díky všem hráčům spád, zápasy byly poměrně vyrovnané a všichni si dostatečně zahráli. Konec byl lehce po 22. hodině a pro první tři dvojice byly připraveny drinky od dlouhodobého partnera BigShock.

Z vítězství v turnaji se radovali Ondřej Rédl s Hanou Ledvinkovou. Na druhém místě skončili Kateřina Průchová a Václav Koch a bronz si odvezli Lucie Malinová a Jarda Pešťák. Čtvrté místo patřilo Magdaleně Podrazilové a Ondřeji Prokopovi, páté pak Davidu Rathousovi a Barboře Květoňové.

Neděle, 22. 11., Benešov - Druhá liga žen a děti do 10 let

Turnaj měl tentokrát poměrně skromnou účast, na písku soutěžilo 7 párů mezi ženami a 5 u dětí.

Děti hrály systémem "každý s každým" podle pravidel pražské junior Beachligy, tzn. na jeden set do 15 bodů, aby si mohly tento systém osahat a na turnajích Beachligy se cítit přirozeněji. Jelikož jsme měli volnou halu na celé dopoledne a turnaj by skončil velmi brzy, navázali jsme malým experimentem. Děti jsme nalosovali do nových týmů a zahráli si tak druhý turnájek. Po svém boku si zahráli hráči, které by spolu na turnaj třeba nikdy nenapadlo jít. Zápasy byly po celý den velmi vyrovnané, děti z různých měst měly větší šanci více se poznat a ukázalo se, jak se dokáží přizpůsobit novému parťákovi.

Z těchto dvou miniturnajů vzešli vítězové. Dominovaly holky z Benešova – Claudie Holubová a Laura Pallová, na druhém místě Natálka Bartáková a na děleném třetím místě Kristýnka Hošková, Míša Dosoudilová a Anička Slavíková.

Ve druhé lize žen se rovněž hrálo systémem "každý s každým", z kterého vyšly bez porážky nejzkušenější Anička Hujová s Mirkou Kotlasovou. Druhé místo urvali Lucka Brázdová s Ondrou Šoupou, a to i přesto, že byli poraženi týmem umístěným hned za nimi, sestrami Příhodovými. Ty na mixovou dvojici ztrácely pouze jeden bod v celkovém bodování turnaje.

Vítězové obou kategorií si odnesli diplomy, ceny od partnerů klubu, napečené perníkové trofeje a s ostatními sdíleli zážitek z příjemně a aktivně stráveného dne. Ve tři hodiny zabalili do batůžků nějakých pár nových beachvolejbalových zkušeností a rozešli se užít si zbytek víkendového dne.

Neděle, 22. 11., Pardubice - Open mixy

V Pardubicích uskutečnil turnaj mixů za účasti třinácti párů. Pro hráče jsme připravili zajímavou výzvu. Pár, který během turnaje porazí pardubického trenéra Ondru Koldera hrajícího se svojí mamkou, by dostal lahev šampaňského. Motivace tedy byla velká.

Týmy byly nejprve rozlosovány do skupin. Vznikly  3 trojčlenné skupiny a 1 čtyřčlenná. Hrálo se na dva vítězné sety a již zde se týmy musely velmi snažit, neboť postupovly první dva páry z každé skupiny. Vzniklá osmičlenná skupina týmů hrála pavouka a zbylé dvojice si zahrály mezi sebou ve skupině o 9. až 13. místo.

V semifinále měli lahev šampaňského na dosah Jirka a Líba Svobodovi, kteří jsou v Pardubicích na nejvyšších stupních vítězů vcelku pravidelně. Ne však tentokrát, na Ondru a Romanu Kolderovi nestačili a museli se spokojit s hrou o třetí místo. Druhým finalistou byl po zasloužené výhře nad Terezou Čížovou a Jardou Choutkou také pár z klanu Kolderů – Natálie a Jirka Kolderovi (dcera a otec). Finále tak bylo ryze rodinnou záležitostí. Proti sobě nastoupili matka se synem a otec s dcerou, dva výborné a sehrané týmy, které velmi dobře znají svoji hru. Po skvělé podívané pro diváky se po třísetové bitvě z vítězství radoval Ondra s Romanou. Šampaňské tedy zůstalo u Ondry v lednici a čeká na další příležitost.

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy