Big Shock! 2. liga žen v Benešově u Prahy

Big Shock! 2. liga žen v Benešově u Prahy

Hana Ledvinková - pondělí, 13. dubna 2015

Turnaje

V neděli 12.4. se v benešovské hale odehrálo další kolo Big Shock! ligy. Turnaj byl zejména ve znamení mladších hráčů, kteří u nás s turnaji teprve začínají. Jak se našim juniorům a juniorkám dařilo? Čtěte krátký report z klávesnice organizátorky Hanky Ledvinkové.

V neděli 12. dubna jsme v hale v Benešově odehráli další turnaj pro začátečníky a mírně pokročilé hráče – druhou ligu žen. Na hřišti se potkalo celkem sedm týmů, které byly rozděleny do dvou základních skupin. Následoval pavouk s opravami a dohrávka o konečné umístění. 

Navzdory názvu se turnaje běžně účastní také juniorští hráči opačného pohlaví, kteří tu tak sbírají cenné zkušenosti na „velkém hřišti“ (Juniorské kategorie se oficiálně hrají na zmenšeném prostoru.). Dubnového turnaje se zúčastnili Ondrové Heřman a Šoupa, kteří skončili na druhé příčce.

První místo vybojovaly po mírném zaváhání ve skupině, kdy prohrály ve třetím setu s duem Ondřejů, dále neporažené Lucka Brázdová a Anča Kotrášová. Druhé místo obsadil již zmíněný chlapecký pár, který se do finále probojoval bez prohry (se ztrátou pouze několika jednotlivých setů). Místo třetí obsadily Terka Příhodová s Míšou Duškovou, které porazily Lucku Souralovou s Anetou Bařinovou 2:0 a to i přes to, jak unaveně celou druhou část dne vítězný tým vypadal. „Kilometry v nohách“ ale měly oba páry účastnící se boje o třetí místo, protože do semifinálových utkání se dostaly pomocí opravného pavouka (hraného na dva vyhrané sety do 21).

Ze souboje o páté místo vyšly vítězně Lucka Krajcrová s Kristýnou Pancovou, které porazily Kačku Pánkovou s Maruškou Zemánkovou. Sedmé skončily Oxana Havlínová s Klárou Královou-Staškovou.

Počasí turnaji přálo, řekněme si narovinu, mohlo být hůř (pisatel článku je věčný optimista)... Hrálo se v hale - po ránu studené, přes den víc než potřebně vyhřáté od sluníčka, jev zvaný jako „peklíčko“. Přiložené fotky možná naznačí, jak příjemná atmosféra na turnaji byla. Děkuji všem zúčastněným, gratuluji vítězům a těším se na příště!

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy