Jak proběhl charitativní turnaj Vyber si - vydraž si - zahraj si?

Jak proběhl charitativní turnaj Vyber si - vydraž si - zahraj si?

Petra Šarešová - středa, 25. listopadu 2015

Aktuality

O víkendu proběhl už čtvrtý ročník charitativního turnaje, který každoročně pořádá skvělý český beachvolejbalista Martin Tichý. V sobotu večer se v karlínském Theatro Music Clubu pořádala dražba profesionálních hráčů, v neděli se na pankráckém písku konal samotný turnaj.

Pokud jste dorazili v sobotu večer do Karlína, mohli jste si vydražit české reprezentanty - třeba Elišku Gálovou, Šárku Nakládalovou, Martinu Jakubšovou, Petra Beneše nebo Jindru Weisse. Organizátorům se podařilo zlákat i zahraniční hvězdy beachvolejbalu, a to finské hráčky Idu Sinisalo a Niinu Ahtiainen. Dražební večer obohatila mimo jiné i účastnice SuperStar Karolína Přibylová.

Po vydařeném večeru se všichni účastníci turnaje v neděli sešli na písku haly Beachklubu Pankrác. Do turnaje se mohli zapojit nejen vydražení hráči se svými partnery, ale úplně každý. Vítězi turnaje se po třísetové bitvě stali Eliška Gálová a Roman Reismüller, kteří vyhráli let balónem od firmy Hoši v koši. Na stříbrnou příčku dosáhli Martina Jakubšová a Standa Pacan. Z bronzu se mohla radovat finská reprezentantka Ida Sinisalo s parťákem Olafem.

Letos se podařilo vybrat více než 300 tisíc korun. Trhákem byla dražba Šárky Nakládalové, které si její parťák cenil na 70 tisíc. Překonala tak loňskou nejdražší hráčku Markétu Slukovou, která se vydražila za 52 tisíc. Peníze tento rok poputují do sdružení Acorus, které pomáhá osobám ohroženým domácím násilím, a do Centra Anabell, jež pomáhá lidem s poruchami příjmu potravy.

Celkově se během 4leté historie vybralo přes krásných 700 tisíc korun. Přitom cena hráčů každým rokem stoupá. Třeba Šárka Nakládalová se v prvním ročníku v roce 2012 vydražila za 15 tisíc (a byla nejdražši hráčkou), letos za téměř pětinásobek ceny. Doufejme, že se brzy dočkáme milníku, kdy se cena za jednoho reprezentanta vyšplhá nad 100 tisíc korun.

Foto: Benefiční turnaj: Vyber si Vydraž si Zahraj si

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy