Na poslední letošní světovce v Kataru Češi neuspěli. Vítězství patří Němcům

Na poslední letošní světovce v Kataru Češi neuspěli. Vítězství patří Němcům

Petra Šarešová - pondělí, 16. listopadu 2015

Beach volejbal ve světě

Nejlepší plážoví volejbalisté světa se letos ukázali na okruhu naposledy. Od 9. do 13. listopadu se pouze muži utkali v katarském Dauhá. David Kufa s Davidem Lencem nedokázali navázat na skvělý úspěch v Turecku a z kvalifikace nepostoupili. Z vítězství se radovali Němci.

Světovky v Dauhá se původně měly zúčastnit hned 4 české páry. Nakonec se do Kataru vypravili jen David Kufa a David Lenc. Ti na předchozím turnaji v Turecku dokázali uspět v kvalifikaci a v hlavní soutěži pěkně potrápit top týmy, jakými jsou například Lotyši Samoilovs se Smedinsem. Tentokrát se jim velký úspěch zopakovat nepodařilo. V prvním kole kvalifikace vyzráli na norskou dvojici Solhaug/Bergerud (22:20, 21:11), v druhém kole však nestačili na Rakušany Eglseera a Müllnera, kterým podlehli 0:2 na sety (14:21, 17:21) a kteří nakonec skončili na pěkném děleném 9. místě.

Z vítězství se tentokrát radovali Němci Lars Flüggen a Markus Böckermann. Ti všem fanouškům v pátek dopřáli napínavé zápasy. V semifinále až v tiebreaku porazili americký pár Hyden/Bourne (21:14, 16:21, 15:12) a ve finále nejnižším možným rozdílem v třetím setu další americký pár a také vítěze několika posledních světovek Phila Dalhaussera a Nicka Licenu (15:21, 21:16, 15:7). Na třetím místě se umístili John Hyden a Tri Bourne, kteří svedli urputný boj o bronzovou medaili s Francouzi Youssefem Krou a Edouardem Rowlandsonem (21:15, 20:22, 15:12).

Tímto turnajem v Kataru letošní ročník FIVB tour končí. Pokud byste i tak chtěli vidět skvělé beachvolejbalové páry, vydejte se od 26. do 29. listopadu do Pelhřimova na halové mistrovství střední Evropy. Poprvé se v České republice společně představí Markét Sluková s Bárou Hermannovou!

Generální partner

Stample!

Beach Service finančně podporují:

Praha MŠMT Městský obvod Plzeň 4 Město Benešov Pardubice

Partneři a sponzoři

Národní sportovní agentura Pražský volejbalový svaz Birell Plzeňský Prazdroj Koktejl S-Centrum Benešov STAVOKA Hradec Králové, a. s.
Gymnázium Pardubice Mozartova HIKO SPORT Plzeň pro sport GALA KMOTRA Hanka Mochov Kudy z nudy